40 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăPreședintele PNL, Florin Cîțu, propune reducerea TVA și a CAS

Președintele PNL, Florin Cîțu, propune reducerea TVA și a CAS

Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, propune reducerea TVA și a CAS. Aceste măsuri ar duce la scăderea inflației, consideră liderul PNL.

Florin Cîțu propune reducerea TVA de la 20 la sută la 17 la sută. În paralel, CAS ar trebui să fie redus de la 25 la sută la 20 la sută. Aceste două propuneri ale PNL ar urma să fie discutate în Coaliția de guvernare.

Înainte să fie președintele Senatului, Florin Cîțu a fost prim-ministru iar anterior fusese ministru de Finanțe.

Măsurile fiscale propuse de PNL sunt însă respinde de principalul lor partener la guvernare, PSD. Social – democrații consideră că asemenea reduceri de taxe ar viza doar efectul, nu și cauza.

În loc de reducerea TVA, PSD ar dori creșterea impozitării marilor averi

PSD consideră că principala cauză a creșterii inflației este scumpirea gazelor și a energiei electrice. PSD consideră că ar trebui să scadă aceste prețuri. PSD propune și renunțarea la cota unică de impozitare, precum și creșterea impozitării asupra marilor averi. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că doar trei țări din UE (inclusiv România) mai au cotă unică de impozitare.

Un subiect delicat ar fi o propunere, încă neoficială, de impozitare a averii Bisericii Ortodoxe.

Potrivit INS, în ianuarie 2022, rata inflaţiei în România a fost 8,35 la sută.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă