18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieDoi directori ai Direcției Silvice Prahova au fost demiși

Doi directori ai Direcției Silvice Prahova au fost demiși

Directorul Direcției Silvice Prahova, Dragoș Ciomag, a fost eliberat din funcție, reiese din informațiile postate pe site-ul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

De asemenea, directorul tehnic al Direcției Silvice Prahova, Valentin Teleanu, a fost eliberat din funcție.

Pe postul de director, în locul lui Dragoș Ciomag a fost adus Mihai Luția, iar pe postul de director tehnic, în locul lui Valentin Teleanu a fost numit Crinu Oseacă.

Crinu Oseacă a fost promovat director tehnic după ce a deținut funcția de șef al Ocolului Silvic Câmpina – funcție pe care acum este numit Mihail Gabriel Cojocaru.

Pentru niciuna dintre aceste decizii nu se precizează motivele, dar despre Dragoș Ciomag, fostul director al Direcției Silvice Prahova, se știe că este finul lui Crinu Oseacă. Altfel spus, finul Dragoș Ciomag a dispărut din organigrama Direcției Silvice Prahova (pe care o conducea încă din anul 2012) dar a apărut, în iunie 2020, în schema aparatului central al RNP Romsilva, pe un post de șef de birou.

Simultan, nașul Crinu Oseacă a fost avansat director tehnic, aspirând să ocupe, în curând, chiar funcția de director “plin” al Direcției Silvice Prahova.

Toate aceste rotiri în funcții se produc după o serie de incidente consemnate în zona de responsabilitate a Direcției Silvice Prahova și a ITRSV Ploiești, în urma cărora se încearcă diluarea responsabilității celor care dețin sau care au deținut funcții de conducere în zona Prahova.

Crinu Oseacă, acum promovat, se consideră cel mai influent om din Direcția Silvică Prahova, lăudându-se că deputatul de Prahova George Ionescu, unul dintre cei mai discreți parlamentari, ar sări și in foc pentru el, mai ales după ce Oseacă i-a făcut cadou grinzi nou – nouţe, i-a arat terenul sau i-a tot dat brazi pentru sediul de partid din strada Modrogan. Așa se cultivă relațiile, iar Crinu Oseacă este socotit un om “greu”, cu multe relaţii – și la Poliţie, și la Partid, și la Minister.

Totuși, o serie de afaceri ar trebui investigate măcar de Curtea de Conturi, cum ar fi aceea a antedatării unui contract de pază, în favoarea unei firme, contract în baza căruia s-a ajuns ca statul să plătească respectivei firme 2.000.000 de lei, degeaba.

Pe timpul când Crinu Oseacă era șeful Ocolului Silvic Câmpina, el controla neoficial nu doar această unitate, ci și Ocolul Silvic Azuga, pe al cărui şef, Lionel Tăleanu, l-a ajutat să fie definitivat în urma unui concurs pentru care comisia s-a deplasat la Prahova (contrar uzanţei), mai precis pe Valea Doftanei.

Iar cel mai recent, ca șef al Ocolului Silvic Doftana a fost adus Valentin Teleanu, fostul director tehnic al Direcției Silvice Prahova – funcție pe care a avansat Crinu Oseacă. Deci vor colabora și de acum înainte.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă