12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieDeschide-ți o afacere profitabilă cu 1000 Euro

Deschide-ți o afacere profitabilă cu 1000 Euro

Suntem siguri că nu există multe persoane în țara noastră care să nu își fi imaginat, măcar o dată, cum ar fi să dețină propriul business. Să nu mai trebuiască să răspundă în fața nimănui și să fie singurii responsabili pentru munca depusă. Din păcate însă, lipsa fondurilor i-a făcut pe mulți să renunțe la acest vis și i-a determinat să rămână, în continuare, angajați.

Dar ce ai zice dacă ți-am spune că poți deschide o afacere profitabilă cu 1000 Euro? Ai putea crede că sunt simple baliverne, nu?

Ei bine, în acest articol dorim să îți prezentăm 10 idei de afaceri ce pot fi lansate cu doar 1000 Euro. Așa că, fără alte cuvinte de introducere, să începem enumerarea business-urilor.

Lansează-ți un blog
Este extrem de simplu să îți lansezi un blog. Tot ce trebuie să faci este să cumperi un domeniu de internet, care nu te va costa mai mult de 50 Euro și să te apuci de scris. Banii îi poți face din afilierea cu diverse magazine online.

Domeniul în care vei activa este la alegerea ta. Dar iată câteva exemple:

·         Fitness și body-building, te poți afilia unui magazin ce vinde greutăți sau aparate sportive

·         Nutriție și diete, promovând suplimente sportive

·         Zona de electronice, electrocasnice sau IT

·         Bloguri dedicate părinților, pe care poți promova jucării, scutece, mobilă pentru prichindei etc.

… și multe altele.

Literalmente există sute și sute de blog-uri ce pot fi deschise, prin intermediul cărora să reușești să aduci un plus financiar în urma unor parteneriate de tip afiliere.

Scrie o carte electronică
Ai fost toată viața fan al filmelor polițiste și crezi că ai putea crea o poveste care să îi lase cu gura căscată pe cititori? Ți-au plăcut încă de când erai copil basmele și ai convingerea că imaginația te poate ajuta să dezvolți o lume interesantă pentru cei mici? Atunci de ce nu ai scrie o care electronică?

Nu te va costa absolut nimic să începi să îți pui ideile într-un fișier Word, în afară de ceva timp pierdut. La partea de marketing vei putea utiliza platforme dedicate e-book-urilor, cum ar fi Amazon sau Audible.

Devin-o copywriter
Dacă tot îți place să scrii, ai putea să îți deschizi o firmă specializată în scrierea de articole pentru mediul online. Această activitate, în engleză, se numește copywriting și este la tot mai mare căutare în întreaga lume.

Cum deținătorii site-urilor nu au suficient de mult timp la dispoziție pentru a aduce continuu informații noi pe platformele pe care le dețin, apelează la astfel de scriitori, care să se ocupe de partea de creație conținut text.

Voice actor
O altă afacere profitabilă cu 1000 Euro pe care o vei putea deschide folosindu-te de mediul online este una care promovează servicii de voice-actor.

Mare parte a reclamelor pe care le vedem la televizor sau pe internet angajează specialiști din acest domeniu, care să interpreteze vocile de pe fundalul spoturilor publicitare. Așa că, dacă și tu consideri că ai un timbru vocal deosebit, poate că un business în acest domeniu ți s-ar potrivi de minune.

Firmă specializată în îngrijirea bătrânilor
Ții minte acum 15 sau 20 ani când foarte mulți români plecau spre țări precum Italia și Spania, pentru a avea grijă de persoane în vârstă? Ei bine, cum nivelul de trai a crescut considerabil și la noi în ultima decadă, în ziua de astăzi, astfel de afaceri ar fi profitabile inclusiv în România.

Desigur, serviciul oferit de către un astfel de business nu va fi unul pentru toate buzunarele, dar în mod cert vei avea clienți dacă ești serios și tratezi toate persoanele pe care le întâlnești cu respect.

Recondiționează mobilă
Te pricepi să pictezi și iubești lucrurile ce vin cu o oarecare istorie în spate? Dacă ești și puțin priceput, atunci poți lansa o afacere profitabilă cu 1000 Euro în domeniul restaurării mobilierului vechi.

Procesul este foarte simplu: cauți mobilă veche, de care unii vor să se descotorosească, dar care să aibă potențial, o refaci astfel încât să fie perfect funcțională, o pictezi, pentru a-i oferi un aer mai fresh și o vinzi. Profiturile ce vor putea fi generate din această activitate sunt unele extrem de interesante.

Oferă servicii de curățenie
Cum oamenii sunt tot mai ocupați în ziua de astăzi, mulți dintre ei efectiv nu mai au timp sau dorința să piardă câteva ore odată la una sau două săptămâni făcând singuri curat în casă. Iar aici poți interveni tu, cu a ta firmă specializată în curățenie.

Vei putea deschide această afacere profitabilă cu 1000 euro sau poate chiar cu mai puțin de atât. Cu multă muncă și dedicare, în câteva luni vei începe să angajezi oameni, putând în felul acesta să iei mai multe proiecte în același timp.

Evaluator imobiliar
Orice locuință trebuie evaluată înainte de a putea fi achiziționată prin intermediul unui credit ipotecar. Iar această evaluare nu poate fi efectuată decât de către o firmă specializată în evaluare de imobile.

Așadar, dacă ai urmărit cât de cât piața imobiliară din ultimii ani, ai o gândire matematică și îți place să alergi dintr-un colț în altul al orașului în care trăiești, poți oferi chiar tu servicii de acest gen persoanelor interesate. Vei avea nevoie să achiți o taxă de înscriere în Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați și să susții un examen, dar suntem siguri că te vei descurca.

Fă-ți o călcătorie
Majoritatea persoanelor urăsc să calce. Este și simplu de înțeles de ce. Cei mai puțin pricepuți pot petrece chiar și 20 sau 30 minute pentru a-și netezi o cămașă – o groază de timp pierdut total inutil, dacă ne întrebi pe noi.

Așa că, nu de puține ori, oamenii aleg să apeleze la servicii specializate de călcătorie. Costul aparaturii nu va depăși suma de 1000 Euro ce a fost setată ca reper pentru acest articol, așa că de ce nu îți deschizi chiar tu o afacere în acest domeniu?

Curățarea geamurilor clădirilor înalte
Ai observat că acele clădiri de birouri înalte din orașele mari au mereu geamurile incredibil de curate? Te-ai întrebat vreodată cum? Ei bine, toți administratorii apelează la serviciile unor alpiniști utilitari. Iar aceste servicii nu sunt deloc unele ieftine.

Desigur, va trebui ca, înainte de toate, să urmezi un curs de alpinism și să treci pe la o firmă specializată în protecția muncii, pentru a-ți explica ce sisteme de securitate va trebui să respecți. Dar toată treaba nu te va costa mai mult de 1000 Euro.

Concluzii
Suntem siguri că înainte de a vizita această pagină nu credeai că se poate deschide o afacere profitabilă cu 1000 Euro. Dar acum, că ai citit articolul de față, nu îți rămâne decât să îți faci calculele, să studiezi atent datele problemei și să îți lansezi business-ul mult visat.

Și chiar dacă nu dispui de suficienți bani, nu este nicio problemă. Cum pentru ideile prezentate aici nu ai nevoie de sume mari, acestea vor putea fi oricând accesate prin intermediul unui împrumut rapid. Așa că, ce mai stai pe gânduri? Devino propriul șef chiar astăzi!

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă