Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dealerii auto vor putea înmatricula direct autoturismele noilor proprietari

Marcel Vela a anunţat că va semna, vineri, un ordin de ministru prin care toţi dealerii de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători autohtoni Dacia Renault şi Ford vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

10.07.2020 - 12:45

Acest lucru se va realiza printr-un singur document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul. Ministrul de Interne a mai spus că pot fi făcute digital şi alte operaţiuni, cum ar fi radierea, obţinerea autorizaţiei de circulaţie, obţinerea unui act de înmatriculare.

De asemenea, producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie ca să facă noi probe pentru noile modele.

„Astăzi (vineri - n.r.) voi semna ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată fi făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate.

Prin acest ordin, toţi dealerii de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători din România, Dacia Renault şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

Se pot face şi alte operaţiuni digital – e vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei de circulaţie, obţinerea unui act de înmatriculare, producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru noi probe pentru noi modele”, a afirmat Marcel Vela, citat de News.ro.

Acesta a adăugat că vor fi descentralizate şi serviciile pentru obţinerea permiselor de conducere şi pentru înmnatriculare.

„O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţine a permiselor de conducere şi înmatriculare – unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani”, a conchis Vela.

Comentarii