Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Firmele vor să-şi reducă cheltuielile departamentului juridic

Cam 80% dintre companiile de nivel global plănuiesc să-și diminueze costurile cu departamentul juridic în următorii doi ani.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2019 - 14:43

42% dintre respondenți intenționează să-şi reducă aceste costuri cu peste 10%, potrivit raportului EY „Reimagining The Legal Function“ 2019. Raportul acesta cumulează răspunsurile a peste 1.000 de juriști cu funcții de conducere, din 25 de jurisdicții.

Conform documentului, în medie, companiile doresc să-și diminueze cu 11% costurile cu departamentul juridic. În prezent, cheltuielile juridice însumează, în medie, 172 milioane dolari (cu serviciile juridice interne) și 169 milioane dolari (cu serviciile juridice externe).

Pe regiuni, cea mai mare reducere a cheltuielilor se anticipează că se va înregistra în America de Nord (13%). În Europa și Asia-Pacific se preconizează reducerile cele mai mici (9%).

„Și în România diminuarea costurilor, precum și atragerea și păstrarea personalului sunt probleme la fel de actuale pentru departamentele juridice ale companiilor locale“, a declarat Dragoș Radu, avocat.

 

România: inflaţie legislativă

Există şi o particularitate. „În România, inflația legislativă crește și mai mult volumul de muncă al acestor departamente“, spune Radu. De aceea, la noi firmele încearcă „găsirea unui echilibru între soluționarea problemelor juridice, prin intermediul unui departament juridic dimensionat corect, în raport cu nevoile societății, și externalizarea acelor servicii care, prin volum și complexitate, depășesc capabilitățile interne“, ceea ce este „esențial pentru eficientizarea costurilor alocate serviciilor juridice“, a spus expertul.

59% dintre companii au identificat dificultăți în atragerea și păstrarea angajaților cu abilități adaptate noilor cerințe ale departamentului juridic. 67% dintre respondenți alocă 20% din timp activităților de rutină în domeniul conformității și sarcinilor cu valoare redusă, iar 64% dintre respondenți consideră că departamentul juridic nu a beneficiat de inovații la fel de mult ca resursele umane, IT-ul și financiarul.

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...