Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tribunalul Comercial Cluj a aprobat intrarea în insolvenţă a combinatului Mechel Câmpia Turzii

Tribunalul Comercial Cluj a aprobat, miercuri, intrarea în insolvenţă a combinatului Mechel Câmpia Turzii şi a numit un administrator judiciar care va analiza dacă societatea se va reorganiza sau va intra în ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.04.2013 - 17:41

Tribunalul Comercial Cluj a aprobat, miercuri, intrarea în insolvenţă a combinatului Mechel Câmpia Turzii şi a numit un administrator judiciar care va analiza dacă societatea se va reorganiza sau va intra în faliment, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Moţu, a declarat, miercuri, că solicitarea de intrare în insolvenţă a combinatului a fost depusă de Mechel Câmpia Turzii şi de circa zece creditori.

"Tribunalul Comercial Cluj a aprobat intrarea în insolvenţă a combinatului, în urma unei cereri formulate de debitoarea Mechel Câmpia Turzii şi de circa zece creditori. În urma acestei decizii, se va intra într-o procedură care are ca scop recuperarea creanţelor şi oprirea acumulării de noi pierderi. A fost numit şi un administrator judiciar, o firmă din Bucureşti, care va analiza cele două posibilităţi care există, de reorganizare judiciară a combinatului sau de declarare a falimentului", a spus Moţu.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat că speră ca decizia care se va lua după intrarea în insolvenţă a combinatului să fie cea de reorganizare.

"În urma aprobării insolvenţei, nu mai pot fi tăiate din combinat utilităţile. Sperăm să aibă loc o reorganizare a combinatului, aşa ne-au promis cei de la Invest Nikarom, acţionarul Mechel, iar astfel poate reporni producţia", a spus Pascu.

Potrivit acestuia, deocamdată, cei circa 370 de angajaţi rămân în combinat.

Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii (INSI) a solicitat Tribunalului Cluj intrarea în insolvenţă, aceasta fiind a treia fostă companie a grupului Mechel care solicită o astfel de măsură.

Citeşte şi:  Mechel Câmpia Turzii a intrat în INSOLVENŢĂ

Cererea de intrare în insolvenţă a fost înaintată instanţei în 22 martie, potrivit unui comunicat transmis de companie, în 12 aprilie, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alte două companii care au fost deţinute de grupul rus Mechel în România, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila, au intrat în insolvenţă în luna februarie, respectiv în luna martie.

Grupul rus Mechel a vândut, în februarie, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...