6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialA fost realizată cea mai mare tranzacție de pe piața farmaceutică. Află...

A fost realizată cea mai mare tranzacție de pe piața farmaceutică. Află detaliile

Companiile Pfizer şi Allergan au ajuns la un acord de fuziune, în urma căruia va fi creat cel mai mare grup farmaceutic din lume, informează Bloomberg, citată de Mediafax.

Tranzacţie este în valoare de circa 160 de miliarde de dolari.

Oferta, cea mai mare din istoria industriei de îngrijire a sănătăţii, evaluează acţiunile Allergan la 363,63 dolari pe unitate, peste preţul de 312,46 dolari pe unitate înregistrat la închiderea tranzacţiilor de vineri.

Directorul general al Pfizer, Ian Read, va deveni directorul general al companiei nou-formate, în timp ce CEO-ul Allergan, Brent Saunders, va fi director operaţional.

Pfizer produce medicamente ca Viagra, Lyrica şi Prevnar, iar Allergan are în portofoliu produse ca Botox şi Namenda.

Grupul nou format va fi cel mai mare producător de medicamente din lume, cu vânzări anuale de aproximativ 60 de miliarde de dolari.

Acordul este fără precedent din mai multe puncte de vedere. Este cea mai mare achiziţie din acest an şi cea mai mare din istoria sectorului farmaceutic, eclipsând preluarea Warner-Lambert de către Pfizer, în anul 2000, pentru 116 miliarde de dolari.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă