5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieCe implicații poate avea vânzarea firmei de asigurări City Insurance

Ce implicații poate avea vânzarea firmei de asigurări City Insurance

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) “cere conducerii ASF și celorlalte instituții responsabile – respectiv Parlamentul României, Guvernului României, ANAF, Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și Direcției Naționale Anticorupție – să vegheze la respectarea legii”, în condițiile apariției unor zvonuri privind un proiect de vânzare a societății City Insurance.

“COTAR a transmis către aceste instituții o adresă de atenționare publică, în legătură cu presupusa tranzacție de vânzare a societății de asigurare-reasigurare City Insurance, dat fiind interesul legitim al transportatorilor și consumatorilor în legătură cu situația financiară și evoluția principalilor actori de pe piața de asigurări”, precizează un comunicat de presă publicat, la data de 14 aprilie 2021, de COTAR.

Potrivit COTAR, aceste semnale intervin în contextul în care, la data de 23 martie 2021, “Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul făcut de ASF, într-un proces deschis anul trecut de City Insurance, liderul pieței RCA, în urma unor sancțiuni legate de nereguli la soluționarea dosarelor de daună RCA. Printre măsurile dispuse de ASF în sarcina City Insurance se numără și un plan de măsuri care vizează, printre altele, majorarea capitalului social cu 16,5 milioane de euro”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă