Relațiile de afaceri pot lua naștere oriunde și oricând. Un antreprenor bun profită de orice ocazie pentru a cunoaște noi potențiali parteneri de afaceri, chiar și vacanțele putând fi folosite pentru a pune la punct tranzacții sau businessuri avantajoase pentru ambele părți.
Totuși, când stabilești o relație de afaceri, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că pot exista riscuri legate de probitatea noului partener. Este esențial să poți verifica rapid, păstrându-ți confidențialitatea, stabilitatea financiară a oricărei firme, din orice oraș din țară, înainte de a începe o colaborare.
Cum faci verificarea preliminară a unui nou partener de afaceri
Distanța nu este niciodată o piedică în încheierea unui nou parteneriat, chiar dacă tu ești din București și îți alegi noul colaborator sau furnizor de bunuri și servicii dintr-o lista de firme din Arad, de exemplu. Este vital să ai, însă, acces la un serviciu care îți permite verificarea datelor financiare și juridice ale companiei vizate, un serviciu online intuitiv, rapid și sigur.
Prin intermediul unui astfel de serviciu online vei putea afla, pe lângă informațiile de contact și adresa, și alte date importante: cât de veche este firma verificată, ce cifră de afaceri a avut și ce profit a înregistrat în anii anteriori, ce cotă de piață deține în județul Arad, statutul fiscal sau dacă are obligații restante către stat. Toate acestea te vor ajuta să eviți potențialele situații neplăcute care-ți vor afecta negativ firma: nu vei risca să comiți evaziune fiscală facturând către o firmă care nici măcar nu mai există, vei evita erorile de facturare și, foarte important, te vei asigura că-ți primești la timp plățile încheind relații de afaceri doar cu firme care nu au incidente de plată.
Verificarea este necesară indiferent de tipul afacerii pe care ai ocazia să o închei. Partenerul poate fi client, furnizor, prestator de servicii sau colaborator, însă în oricare dintre aceste situații este obligatoriu să obții cât mai multe date care-ți vor permite să identifici oportunitățile și să evaluezi corect riscurile. Spre exemplu, informațiile referitoare la evoluția cifrei de afaceri și a profitului din ultimii ani te ajută să verifici atât credibilitatea potențialului partener, cât și capacitatea companiei de a achita o factură sau de a susține financiar o tranzacție.
O platformă online care oferă date financiare și juridice despre firmele din România permite chiar mai mult decât verificarea informațiilor detaliate despre o anumită companie: oferă o listă extinsă a principalilor săi concurenți din regiune și cota de piață pe care aceasta o are conform codului CAEN și a informațiilor financiare oficiale. În acest fel îți poți forma o imagine completă asupra peisajului economic dintr-un anumit oraș și poți chiar stabili noi întâlniri bazate pe datele de contact oferite de aplicație.
Concluzia este simplă: în calitate de antreprenor, trebuie să fii pregătit oricând să verifici o cantitate mare de informații. Îți poți ușura sarcina apelând la o platforma online specializată în furnizarea datelor financiare și juridice despre o companie, care îți pune la dispoziție în mai puțin de un minut toate informațiile necesare. Și nu uita: verificarea companiilor cu care lucrezi este o activitate continuă, având în vedere că situația juridică a oricărei firme se poate modifica oricând și fără vreun avertisment.