37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriSlovenia și România fac afaceri de un miliard de euro pe an

Slovenia și România fac afaceri de un miliard de euro pe an

Slovenia și România fac afaceri de un miliard de euro pe an, a anunțat Excelenţa Sa Lea Stančič, ambasadoarea Sloveniei la București.

Relaţiile economice între Slovenia şi România au ajuns la nivelul de un miliard de euro în anul 2021. Ambasadoarea Sloveniei a făcut acest anunț marți, cu prilejul unei vizite în județul Arad.

Ambasadoarea a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Aradul este cea mai rapidă poartă de intrare în România a investiţiilor slovene. Slovenia şi România au ajuns la un schimb de un miliard de euro în 2021. Există un mare interes al companiilor slovene pentru România dar şi multe alte oportunităţi pe care trebuie să le dezvoltăm în continuare”, a declarat ambasadoarea Sloveniei.

Slovenia este țara care a deținut președinția Consiliului UE în anul 2021. Acum o lună, Ambasada Sloveniei a găzduit o reuniune a tuturor ambasadorilor UE din România, reuniune la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

De la 1 ianuarie 2022, președinția Consiliului UE a fost preluată de Franța.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă