-2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriElon Musk se confruntă cu furia angajaților Twitter

Elon Musk se confruntă cu furia angajaților Twitter

După achiziția rețelei de socializare, Twitter, pentru care a plătit 44 de miliarde de dolari, Elon Musk se confruntă cu furia angajaților, care se tem de reducere drastică de personal și de salarii.

Directorul executiv Parag Agrawal a încercat să potolească furia angajaților vineri, în timpul unei ședințe, în care angajații au cerut clarificări în legătură cu exodul de angajați, provocat de anunțurile lui Musk, cu referire la reducerea salariilor și la restructurare.  

Elon Musk se confruntă cu furia angajaților

Noul patron a criticat directorii executivi pentru practicile Twitter de moderare a conținutului.

Se estimează că Agrawal va primi o primă compensatorie de 42 de milioane de dolari, dacă ar rezilia contractul său de muncă, în termen de 12 luni de la schimbarea acționariatului companiei de social media, potrivit firmei de cercetare Equilar.

citește și: Patru argumente: vizita oficialilor români la Kiev a fost un eșec

În timpul întâlnirii, Agrawal a recunoscut, potrivit surselor de la ședință, că Twitter ar fi putut merge mai bine.   La reuniunea internă, directorii au încercat să tempereze nervii, potrivit Reuters și au făcut apel la răbdare.  

“Elon Musk poate face ca Twitter să funcționeze?” – se întreabă New York Times

După cum se știe, Musk a obținut mai multe credite bancare, promițând restructurarea companiei care anul trecut a avut pierderi de 660 de milioane de dolari. A promis, în proiectul de afaceri, că va reduce salariile directorilor cu trei milioane de dolari.  

A obținut un credit de 12,5 miliarde de dolari, gajând cu acțiunile sale de la Tesla Inc. El a fost de acord să plătească restul de bani din surse proprii. 

“Elon Musk poate face ca Twitter să funcționeze?” Se întreabă ediția de azi a New York Times. Din punct de vedere financiar, preluarea de către miliardar a rețelei de socializare încalcă toate regulile obișnuite. Musk se îndepărtează de tradiționalul manual de capitalism, aducând mai mulți bani de acasă, decât din împrumuturi, ceea ce conform standardelor Wall Street, ar fi o cumpărare cu efect de levier.

Cu alte cuvinte, planul său pentru Twitter include atât mai mulți bani decât achiziția obișnuită, cât și mai multe datorii decât ar putea face față Twitter, având în vedere profitabilitatea sa neregulată.

Cum va rentabiliza compania? Sursele bancare afirmă că planul de redresare e subțire, potrivit Reuters.

Deep State-ul l-a recompensat pentru punerea la dispoziție a sateliților

Marile vedete ale lumii au anunțat că se mută pe Twitter de pe Instagram pentru că „se întrevăd zorii libertății.” În fapt și în drept, Deep State-ul american l-a ajutat să devină o voce mai importantă, după ce a pus la dispoziția Pentagonului sateliții săi din compania SpaceX, pentru a supraveghea mișcările de trupe ale Rusiei.

Mult visata libertate e doar o amăgire, susțin surse americane.

Bill Gates a căzut într-o umbră, după pandemie. Elon Musk, oligarhul care face bani cu statele lumii, ar fi fost recompensat pentru serviciile aduse Pentagonului, cred unii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă