4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriCât este o despăgubire maximă pentru deces

Cât este o despăgubire maximă pentru deces

O despăgubire maximă pentru deces, în valoare de peste 1,18 milioane de lei, s-a plătit în România. Această sumă reprezintă cea mai mare indemnizație plătită în baza unei polițe de asigurare de viață, în anul 2020.

Această informație este anunțată de UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Rolul asigurărilor de viață este să ofere protecție în cazul unor evenimente nedorite. Aceste evenimente pot fi accidentele, îmbolnăvirile sau decesul. Asigurările completează mecanismele de sprijin existente în sistemul public.

„Asigurările sunt o plasă de siguranță în fața riscurilor zilnice. Având în vedere rolul lor esențial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituționali pentru ca acest sector să continue să se dezvolte în beneficiul populației. Astfel, acordarea de deductibilități fiscale pentru produsele de asigurări de viață cu componentă exclusivă de protecție are ca efect direct reducerea deficitului de protecție a populației”, a declarat Adrian Marin, peședintele UNSAR.

Despăgubire maximă pentru deces, despăgubiri ceva mai mici pentru invaliditate

„Cea mai mare indemnizație plătită în baza unei polițe de asigurare de viață în 2020 a fost de peste 1,18 milioane lei – pentru un deces. Pe fiecare tip de acoperire în parte, topul celor mai mari plăți efectuate este completat de o despăgubire de 839.000 lei, acordată pentru o îmbolnăvire gravă, și una în valoare de 150.000 lei, plătită pentru o invaliditate permanentă”, precizează comunicatul UNSAR.

Asigurările de viață pot contribui la reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale, explică Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

În primul semestru al anului 2021, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viață a înregistrat cele mai mari valori din perioada 2017 până în prezent. Anul 2021 marchează o creștere cu peste 24 la sută comparativ cu anul 2020. Primele plătite în semestrul I din anul 2021 au depășit nivelul de 1,34 miliarde de lei.

UNSAR, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, reprezintă 19 de companii de profil. Acestea realizează nu doar asigurări de viață ci și asigurări auto, tip RCA. Pentru RCA, tarifele maximale sunt plafonate de ASF.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Patrimoniul mondial în pericol: Războaiele amenință siturile istorice și culturale

În anul 2024, conflictele armate din diverse colțuri ale lumii au avut un impact devastator asupra patrimoniului cultural global. Monumentele, siturile religioase și ruinele antice,...

Bursele europene au închis în creștere înainte de Crăciun: Acțiunile tehnologice și Novo Nordisk, în prim-plan

Piețele europene au încheiat ședința de marți în creștere, într-o zi de tranzacționare mai scurtă cu ocazia ajunului Crăciunului, relatează CNBC. Indicele paneuropean Stoxx...

Croația reintroduce serviciul militar obligatoriu, după 16 ani de suspendare

Ministerul Apărării din Croația, membră NATO din 2009, a anunțat marți că, începând cu ianuarie 2025, va demara procesul de reintroducere a serviciului militar...
Ultima oră
Pe aceeași temă