9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieArmata vrea să preia în subordine industria de apărare de la Ministerul...

Armata vrea să preia în subordine industria de apărare de la Ministerul Economiei

Mihai Fifor, ministrul Apărării, care anterior a fost ministru al Economiei, a declarat că există un proiect de lege, depus la Senat, care ar muta industria de apărare din subordinea Ministerului Economiei în aceea a MApN.

“Există o iniţiativă parlamentară pentru preluarea de către Ministerul Apărării Naţionale a industriei de apărare din subordinea Ministerului Economiei. Este o iniţiativă legislativă depusă la Senat. Ca fost ministru al Economiei, pot să vă spun că este interes extrem de mare pentru ca foarte mult din 2 la sută alocat pentru Apărare să se întoarcă în industria naţională de apărare”, a declarat, la Cluj, ministrul Fifor.

Ministrul a mai precizat că România vrea să devină un hub regional în industria de apărare, astfel încât să obţină comenzi şi din partea altor state din această regiune – de exemplu din partea Croaţiei.

“România doreşte să investească în industria de apărare astfel încât să refuncţionalizăm foarte multe dintre capacităţile industriei de apărare, pentru că intenţia este ca România să devină un hub regional pentru industria de apărare”, a explicat Mihai Fifor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă