12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieAnne-Marie Mancaș este noul CEO al Generali Pensii

Anne-Marie Mancaș este noul CEO al Generali Pensii

Anne-Marie Mancaș a preluat atribuțiile postului de la Ioan Vreme care, odată cu încheierea mandatului de CEO, se va retrage din activitatea profesională după 14 ani la conducerea Generali Pensii, potrivit unui comunicat.

De asemenea, Valentin Moisuc se alătură echipei de top management a Generali Pensii ca Membru în Directorat. Cei doi au primit aprobarea oficială a Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară pentru noile poziții în ședința din data de 30 iunie 2021.

Anne-Marie Mancaș a urmat Facultatea de Finanțe, Bănci și Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice București și este absolventa unui MBA în management financiar în cadrul City University, Washington, în colaborare cu Institutul Bancar Român. Cariera sa de aproape 24 de ani în domeniul financiar a debutat în 1997, în echipa de piețe de capital a Băncii Comerciale Române, deținând ulterior poziții de conducere în companii din sfera asigurărilor și pensiilor private. În 2008, s-a alăturat Directoratului Generali Pensii ca Director Financiar și de Investiții.

„Mă bucur de această provocare și că, în noul rol, pot continua să contribui la consolidarea Generali Pensii pe piața din România. Beneficiem de un know-how vast și de o tradiție îndelungată în servicii financiare ce ne permit să protejăm economiile clienților noștri și să le aducem un beneficiu sustenabil, pe termen lung”, a declarat Anne-Marie Mancaș.

Valentin Moisuc este licențiat în management financiar-contabil, aprofundându-și pregătirea prin două programe de masterat în finanțe și marketing în cadrul Academiei de Studii Economice București. Valentin Moisuc beneficiază de o experiență de peste 15 ani în domeniul serviciilor financiare non-bancare și s-a alăturat echipei Generali în anul 2008. Anterior numirii în Directoratul Generali Pensii, el a ocupat pozițiile de Chief Risk Officer în cadrul Generali România Asigurare-Reasigurare și de membru în Comitetul de Audit al Generali Pensii.

„Mă onorează încrederea și responsabilitatea acordate de către Consiliul de Supraveghere și de acționarii companiei. Mă bucur că pot susține, din noua poziție, trecerea către o nouă etapă a interacțiunii cu clienții, marcată în egală măsură de nevoia de siguranță financiară, cât și de digitalizare accelerată a serviciilor”, a subliniat Valentin Moisuc.

Totodată, Dragoș Mihai Neamțu, cel de-al treilea Membru al Directoratului, a primit aprobarea Consiliului ASF pentru prelungirea mandatului, el fiind responsabil de operațiuni și IT. Experiența sa profesională în domeniul financiar se întinde pe parcursul a 21 de ani. Dragoș Mihai Neamțu s-a alăturat Generali Pensii în anul 2008, iar, din 2011, face parte din top managementul companiei.

Generali Pensii este activă pe piața din România din luna iulie 2007, administrând fondurile de pensii Aripi (pilon II) si Stabil (pilon III) cu un număr total de peste 800.000 de participanți.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă