Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zeci de unguri internați la psihiatrie după ce Poliția a difuzat Imnul pe străzile din Ardeal!

Hunor a reclamat Ministrului de Interne, Marcel Vela, și faptul că organele de Poliție încalcă cu bună știință ordonanța care prevede difuzarea la anumite ore a imnului național.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2020 - 10:23

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a adresat în această dimineață o scrisoare deschisă Guvernului României, solicitând ”stoparea abuzului” comis de autorități la Cluj – Napoca, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Târgu Secuiesc, Gheorghieni, Sfântu Gheorghe, Toplița, Odorheiul Secuiesc și alte așezări urbane din Ardeal, acolo unde organele de poliție ”terorizează populația de etnie maghiară prin difuzarea repetată, la megafoanele autospecialelor, a Imnului României și a altor cântece patriotice românești, menite să inducă un sentiment de insecuritate socială”.

Potrivit lui Hunor, nu mai puțin de 30 de persoane de etnie maghiară s-ar fi internat sâmbăta trecută la Spitalul de Boli Psihice din Borsa, altele 17 fiind înregistrate la Secțiile Psihiatrie 1 și Psihiatrie 3 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, toți acuzând ”stări traumatice provocate de expunerea repetată la stimuli auditivi agresivi”.

Hunor a reclamat Ministrului de Interne, Marcel Vela, și faptul că organele de Poliție încalcă cu bună știință ordonanța care prevede difuzarea la anumite ore a imnului național, plimbând de vineri și până duminică autospecialele pe bulevardele orașelor mai sus amintite, cu volumul boxelor dat la maxim, difuzând cântece precum ”Tu, Ardeal”, ”Noi suntem români”, ”Iancule, mare”, ”Treceți batalioane române Carpații!” și împărțind trecătorilor măști de protecție tricolore, imprimate cu drapelul național.

Articol publicat în Academia Cațavencu.

Citește totul despre:

#kelemen hunor

Comentarii