28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiRomânul alternativ și școlile despre orice

Românul alternativ și școlile despre orice

Fie că e vorba de limba, de istoria proprie sau de geografia spațiului în care, de voie – de nevoie, trăiește, tânărul băștinaș își rupe, anual, genunchii și dinții în ”capcanele” examenelor de capacitate sau de bacalaureat care, nu-i așa?, nu fac altceva decât să-i ”distrugă personalitatea încurajând educația rigidă”.

La nivel de metodă alternativă, românul este, însă, cu adevărat campion. Consumă oricând cursuri despre orice, predate de tot felul de școli apărute pe unde nici nu gândești. E repetent la psihologie dar bagă cât cuprinde dezvoltare personală. N-a luat BAC-ul la română oral, dar merge la sesiuni de public speaking.

La fiecare colț de stradă, românul – victimă e așteptat de un formator din ăsta de caractere. Un ciupercar pus pe făcut bani frumoși pe spatele unor speriați de bombe. Nu există problemă, mai ales emoțională, pe care un guru să n-o vindece pe un ton calm, cu muzică ambientală pe fundal și prin fum de bețișoare parfumate.

 
Toți te freacă la melodie (aia Zen) să îmbrățișezi „sinele” și să-ți lași eul să respire, să se dezvolte, să umble dezbrăcat de strânsoarea socială și să-l lași să crească. Astea-s niște prostii vorbite de unul care stă toată ziua și se freacă inghinal pe banii tăi. Din banii tăi el își permite să-și lase eul să se manifeste peste tot, pe gresie, faianță și-n șervețele. Tu nu poți asta pentru că trebuie să acoperi locul gurului care stă și-o freacă. Poate dacă s-ar implica și el în societatea asta n-ar trebui unele furnici să tragă și pentru boemii lui „expresia sinelui”.

Paradoxal, în ziua de azi, tot mai multe femei merg la cursuri care le învață… cum să fie din nou femei. Interesant. Când vreodată a uitat o femeie să fie femeie? Brusc au început doamnele să urineze din picioare? Da, sunt câte unele care vorbesc de zici că au nu una, ci două perechi de accesorii bărbătești între picioare, dar alea, de fapt, nici nu prea vor să aibă treabă cu genul. Vor doar să fie remarcate și băgate în seamă, degeaba le îmbraci în rochițe roz și le spui să ridice tacticos un deget când beau un pet de Burger.

(Citește întreg pamfletul în Academia Cațavencu)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă