Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statul român oferă aproape un milion de euro pentru schitul de la Muntele Athos

Alocația pe care România o alocă schitului de la Muntele Athos a fost crescută de peste trei ori, ajungând la 960.000 de euro pe an.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

08.04.2020 - 15:44

Statul român va aloca 960.000 de euro pe an pentru schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos (Grecia).

Această decizie a fost luată prin Legea 41 / 2020, aprobată de Parlamentul României la data de 3 aprilie și promulgată, în aceeași zi, de președintele Klaus Iohannis.

"Anual se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, o sumă în lei, echivalentă cu 960.000 de euro, pentru Schitul românesc «Prodromu», de la Muntele Athos, Grecia", stabilește noul act normativ.

Legea 41 / 2020 modifică Legea 114 / 2007, care stabilise că pentru schitul românesc de la Muntele Athos se alocă anual o sumă în lei echivalentă cu 250.000 de euro.

Comentarii