Foto: TVR

Locuri sacre pe vremea dacilor, prezentate la Televiziunea națională

Emisiunea "Exclusiv în România" va prezenta, duminică, o ascensiune în Munţii Bucegi, la peştera Ialomiţei, într-un loc socotit sacru pe vremea dacilor.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2020 - 17:29

Emisiunea "Exclusiv în România" va prezenta, duminică, o ascensiune în Munţii Bucegi, la peştera Ialomiţei, într-un loc socotit sacru pe vremea dacilor. Acest loc reprezenta prima treaptă de iniţiere către nemurire. În prezent, este peştera cu cel mai lung traseu amenajat pentru vizitare din ţara noastră şi una dintre cele mai modern amenajate.

O nouă ediţie, cea de-a zecea a noului sezon "Exclusiv în România", poate fi urmărită la TVR 1, duminică, 22 noiembrie, de la ora 17.00.

Pentru că vizita echipei Exclusiv în România are loc în judeţul Dâmboviţa, ajungem şi la Ansamblul Monumental Curtea Domnească, din Târgovişte, la Muzeul Tiparului şi Cărţii Vechi Româneşti, pentru a admira un loc legat de un obicei din ce în ce mai rar întâlnit: acela de a citi… 

Iar ultimul popas, dar poate şi cel mai frumos, este Zimbrăria Neagra, din localitatea Bucşani. Aici trăiesc animale spectaculoase, care, în urmă cu câteva secole, puteau fi întâlnite pe tot cuprinsul ţării. Parcul de agrement de aici este şi o pepinieră pentru celelalte zimbrării din România. De altfel, Zimbrăria Neagra este destinaţia perfectă de weekend. Drumul de acces este în mare parte asfaltat, dar există şi o porţiune de aproximativ 5 kilometri de drum forestier amenajat. Pe această bucată, oricine doreşte, poate schimba automobilul cu o bicicletă, pentru o plimbare prin pădure, până la poarta zimbrăriei.

Întâlnirea cu Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România este, ca de obicei, duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

Comentarii