Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Filmul de debut al Adinei Pintilie, în competiție oficială la Berlin

Filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie a fost selecționat pentru cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, marcând astfel o premieră: este prima regizoare de film din România care participă în competiția oficială a festivalului.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 16.01.2018 - 19:45

Î

n scrisoarea oficială de invitație, directorul festivalului, Dieter Kosslick, scrie: “Mai întâi de toate, permiteți-mi să vă mulțumesc pentru că ne-ați oferit marea oportunitate de a vedea «Touch Me Not» pentru festivalul nostru. Cu toții am fost profund impresionați, de aceea vă rog să acceptați felicitările mele”.

Până la această competiție, filmul a mai câștigat Premiul ARTE France la Cinemart în cadrul -Festivalului Internațional de Film Rotterdam, Premiul principal de producție la Torino Filmlab și premiul Cinelink Work-in-Progress în cadrul Festivalului Internațional de Film Sarajevo și a fost selectat în Atelier Cinefondation din Cannes și la piața de finanțare -Venice Gap Financing Market din cadrul Festivalului de la -Veneția.

Lungmetrajul reprezintă prima parte a unui viitor proiect de artă multi-platform, susținut printre altele de Centrul Pompidou din Paris, de Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul de Artă Modernă din Varșovia și Centrul de Artă Spinnerei Leipzig.

Intimitatea, dincolo de tabuuri

Filmul este o abordare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenței umane. Explorând, dincolo de tabuuri, rolul esențial pe care intimitatea îl joacă în dezvoltarea umană, “Touch Me Not” își propune să des-chidă noi perspective, să educe, să promoveze tole-ranța și libertatea de expresie, să creeze un spațiu de (auto)reflectare, provocând privitorul să își reevalueze propriile idei cu privire la intimitate.

Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 și 2017, cu o distribuție mixtă de actori profesio-niști și persoane reale, pelicula reunește oameni din întreaga Europă: Laura Benson (Anglia/Franța), Tomas Lemarquis (Islanda/Franța), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Anglia/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria) și Dirk Lange (Germania).

Filmele Adinei Pintilie se situează la granița dintre ficțiune, documentar și artă și se disting printr-un stil vizual profund personal, experimentare îndrăzneață și explorare a psihologiei umane. Scurtmetrajele și documentarele sale au participat la festivaluri de prestigiu, unde au fost -recompensate cu mai multe premii. 

 


Premiera filmului va avea loc la Berlin pe 22 februarie, ora 22.00

Citește totul despre:

#film #festival #lazi

Comentarii

loading...