Expoziție Alexandru ­Rădvan: „Cea mai bătrână zi“

Alexandru Rădvan, un nume de referință al artei contemporane românești, expune în luna mai la ARCUB, în a doua expoziție a Programului Expozițional ARCUB, curatoriată de Ioana Ciorcan. Expoziția „Cea mai bătrână zi” va fi vernisată marti, 14 mai.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2019 - 12:38

Cea mai bătrână zi” prezintă lucrări realizate de Alexandru Rădvan special pentru expoziția de la ARCUB, reprezentând, după cu afirmă Ioana Ciorcan, „Un demers artistic bine închegat, ce cuprinde lucrări în tehnici diverse – colaj, pictură și sculptură – cu un puternic mesaj“.

Expoziția „Cea mai bătrână zi“ oferă posibilitatea publicului de a explora un univers artistic care nu livrează adevăruri absolute, ci creează un dialog viu, uman, capricios, într-o reinventare perpetuă. Alexandru Rădvan este un artist influențat în egală măsură de cultura pop și de mitologiile și religiile străvechi. Vorbind despre lucrările sale, Alexandru Rădvan afirma: „Putem accepta această lume ca fiind cea mai bună dintre lumile posibile, putem considera universul nostru ca fiind singurul adevărat, putem crede că viaţa noastră este un prilej de a ne exercita capriciile şi că după ea nu urmează nimic. Prefer poziţia contrară tuturor acestor puncte de vedere. Fac în permanenţă recurs la dreptul meu de om, acela de a nu fi în mod automat şi necesar de acord cu realitatea şi cu acele principii care sunt considerate adevăruri indiscutabile.“

Cu o amplă carieră expoziţională personală şi de grup, Alexandru Rădvan se impune ca un artist extrem de bine conturat şi cu un demers artistic clar configurat încă de la începutul anilor 2000. Creația sa explorează teme fundamentale, de multe ori făcând apel la mituri, mitologii, religii – seria „Imperator”, „Minotaur”, „Constantin cel Mare”, „Omagiul lui Iuda”, „Christ”, „Ulise”, „Apollo”. Trece cu ușurință de la un mediu la altul (pictură, colaj, sculptură, instalație, gravură).

Artistul expune în România și în străinătate de aproape 18 ani. Lucrările lui au ajuns în colecţia Muzeului Naţional de Artă Contemporană din București, dar și în colecţii particulare din Austria, Belgia, Grecia, Italia, Israel, România și SUA.


În cadrul expoziției „Cea mai bătrână zi”, de la ARCUB, sunt programate două workshop-uri de desen și colaj, pentru copii, susținute de artistul Alexan­dru Rădvan în datele de 8 și 15 iunie. Înscrierile se fac pe adresa [email protected], în limita locurilor disponibile. Participarea la toate evenimentele din cadrul expoziției este gratuită.

Astfel, pe 8 iunie, la ora 11.00 are loc Atelierul de colaj ”Mitul sirenelor”, iar pe 15 iunie, tot de la ora 11.00, are loc Atelierul de desen ”Recunoașteți personajul – Prometeu”, ambele fiind ­pentru copii cu vârsta între 7 și 12 ani, cu însoțitor.Expoziția poate fi vizitată zilnic, la sediul ARCUB, în perioada 14 mai – 23 iunie, între orele 14.00 și 22.00. În perioada 23-27 mai, expoziția va fi temporar ­închisă în timpul desfășurării Wellness Festival la ARCUB. Programul de vizitare a expoziției se reia începând cu data de 28 mai, ora 14.00.

Citește totul despre:

#expoziție #arcub #lazi

Comentarii