Documentarul „colectiv”, ales documentarul european al anului

Documentarul „colectiv” a fost desemnat câștigător după ce juriul a selecționat șase producții pentru premiul oferit de Academia Europeană de Film.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.12.2020 - 12:10

Documentatul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a impresionat juriul care a remarcat finețea surprinderii evenimentelor ce au urmat în primul an de la incendiul din clubul bucureștean Colectiv în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața iar alte zeci s-au ales cu răni grave pentru restul vieții.

„Muțumesc celor care au făcut parte din documentar pentru curajul de a se opune corupţiei din sistemul românesc şi pentru curajul de a ne lăsa să intrăm în vieţile lor.”, a spus după primirea premiului Alexander Nanau.

Pe lângă documentarul câștigător, pentru premiul de cel mai bun documentar european al anului au mai fost nominalizate producțiile „Acasă” (România, Germania, Finlanda), de Radu Ciorniciuc, „Gunda” (Norvegia, SUA), de Victor Kossakovsky, „Petite fille” (Franţa), de Sébastien Lifshitz, „Saudi Runaway” (Elveţia), de Susanne Regina Meures, şi „The Cave” (Siria, Danemarca), de Alisar Hasan & Feras Fayyad.

Comentarii