9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSalvarea spectaculoasă a minerilor din Chile, la Discovery Channel

Salvarea spectaculoasă a minerilor din Chile, la Discovery Channel

Documentarul despre una dintre cele mai dramatice poveşti din lume despre salvare şi supravieţuire, “Salvare Spectaculoasă: Povestea minerilor din Chile”, va fi difuzat în România, pe Discovery Channel, pe 20 noiembrie, la ora 21:00.

În după-amiaza zilei de 5 august 2010, mina de cupru şi aur din San José, situată la 45 km distanţă de Copiapó, în nordul Chile, s-a surpat, blocând în subteran 33 mineri.
Salvarea celor 33 mineri a reprezentat un efort fără precedent şi o dramă umană intensă, care a ţinut oamenii din toată lumea cu sufletul la gură, timp de mai bine de două luni.

Având acces în exclusivitate în zona de lucru din jurul celor trei uriaşe utilaje de foraj folosite în cadrul operaţiunii (Planurile A, B şi C, derulate de utilajele de foraj Strata 950, T-30 şi respectiv RIG-421) şi în “camera de control” alias centrul de comandă al misiunii, “Salvare spectaculoasă : Povestea minerilor din Chile” oferă o prezentare în timp real a inginerilor, medicilor, psihologilor şi altor profesionişti care s-au implicat, evaluând soluţii alternative pentru rezolvarea problemelor complexe ridicate de această misiune.

În final, documentarul prezintă în exclusivitate interviuri cu protagoniştii ai misiunii de salvare, printre care: André Sougarret, inginerul-şef; Michael Duncan, specialist NASA – a oferit consultanţă echipei medicale care s-a îngrijit de sănătatea minerilor pe durata captivităţii în subteran- şi Laurence Golborne, Ministrul Minelor din Chile.

Întreaga producţie a durat 8 săptămâni, incluzând şi pre-producţia (începută pe 18 august); producţia (din 22 august, ziua când au fost găsiţi minerii supravieţuitori, până în 14 octombrie, a doua zi după salvarea lor); şi post-producţia (între 14 şi 27 octombrie, când a fost gata produsul final).

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă