Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Casa „Gheorghe Nica”, ridicată în secolul 19 în centrul Braşovului, scoasă la vânzare

Casa „Gheorghe Nica”, ridicată în secolul 19 în centrul Braşovului, este scoasă la vânzare pornind de la 1,05 milioane de euro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2020 - 13:43

Potrivit Artmark Historical Estate, imobilul - subiectul unei reconversii în pensiune sau hotel - are o valore estimată la 1,1 - 1,2 milioane de euro.

Casa are 15 camere şi 13 băi pe o suprafaţă construită de 1.350 de metri pătraţi. 

Monumentul istoric de categorie B se află în cartierul Cetate (Innere Stadt) din Braşov, pe strada Sf. Ioan, care face legătura între cele mai importante străzi din zona veche: Republicii (fostă Purzengasse) şi Mureşenilor (fostă Klostergasse).

Casa de la nr. 11 a fost construită spre sfârşitul sec. XIX şi modernizată la finalul perioadei antebelice, în stil modernist, cu accente mediteraneene.

Clădirea beneficiază de un proiect de schimbare a destinaţiei din locuinţă în hotel/ pensiune cu 12 camere, realizat de un birou de arhitectură în anul 2016. Există autorizaţie de construcţie valabilă până în august 2020. Proiectul de remodelare a ansamblului şi amenajare include transformarea podului în 5 camere de cazare cu baie proprie şi compartimentarea subsolului în: zonă de spa cu jacuzzi, duşuri şi vestiare, spaţii depozitare, camere tehnice, spălătorie şi uscătorie.

Casa este complet consolidată – au fost efectuate subzidiri, cămăşuiri, au fost montat centuri, borduri metalice pentru golurile de uşă şi geam, au fost consolidate planşeele din lemn şi montate grinzi noi. Ultimul etaj şi acoperişul sunt complet schimbate.

Comentarii