Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Caravana „Centenarul Filmului Românesc” se apropie de final

Caravana „Centenarul Filmului Românesc”, care a început în luna februarie a anului trecut, se va încheia, la sfârşitul acestei săptămâni, cu proiecţia unor filme la Cernăuţi (Ucraina), a anunţat, miercuri, iniţiatorul evenimentului, Asociaţia ARTIS, potrivit Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 04.12.2019 - 23:19

Proiectul, care a fost finanţat de Primăria municipiului Iaşi şi care s-a derulat în colaborare cu Asociaţia Obştească MIA, a avut scopul de a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918 prin difuzarea unor filme documentare şi artistice în localităţi din România, Basarabia şi Bucovina.

Ultimele trei "episoade-reverenţă" ale caravanei vor avea loc pe 7 şi 8 decembrie la Cernăuţi iar, în mod simbolic, întâlnirea cu românii de la Cernăuţi o va avea ca invitată specială pe actriţa Ileana Popovici, care este foarte legată de românii din Basarabia şi Cernăuţi.

"Suntem într-un moment important, în care realizăm că acesta este singurul proiect mare care chiar a avut loc şi a adunat lumea pentru o idee frumoasă: aceea de a vedea filme româneşti pe marele ecran, o selecţie de 100, pentru cei 100 de ani de la Marea Unire. Am fost la Arad, Deva şi Cluj-Napoca, cu ultimele evenimente, iar cel din inima Ardealului a fost de-a dreptul plin de emoţie, reverenţios şi potrivit pentru ceea ce am celebrat din 2018 încoace - Centenarul Marii Uniri. Acum, pentru că ne aflăm la 101 ani, am decis că vom continua caravana, mai ales că ne îndreptăm spre Cernăuţi. Cred că ceea ce ne-am dorit prin acest proiect am şi realizat. Este foarte reconfortant să ştim că am trăit, de peste 100 de ori, filmul românesc, alături de oameni la care filmul n-a mai fost demult. Sau, aşa cum s-a întâmplat la Cluj, să ne întâlnim cu un public foarte avizat, cu care să avem seri nesfârşite de dialog, alături de invitaţii noştri", a declarat managerul Centenarului Filmului Românesc, Andrei Giurgia.

În programul Centenarului Filmului Românesc de la Cernăuţi sunt incluse peliculele: "Păcală" (regia: Geo Saizescu), sâmbătă, de la ora 13,00, la Centrul Bucovinean de Artă şi Cultură Românească, sala Dumitru Covalciuc, "Haiducii" (regia: Dinu Cocea), sâmbătă, de la ora 17,00, în aceeaşi sală de spectacole.

Duminică, 8 decembrie, de la ora 11,00, filmul "Amintiri din copilărie" (regia: Elisabeta Bostan) va putea fi vizionat la Şcoala medie Ostriţa, din raionul Herţa.

Comentarii