Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Aventurile lui Peter în Ţara Afinelor", tradusă în premieră la editura Cartea Copiilor

Cartea "Aventurile lui Peter în Ţara Afinelor", scrisă şi ilustrată de Elsa Beskow (1874-1953), unul dintre clasicii literaturii suedeze pentru copii, a fost tradusă în premieră în limba română de Cartea Copiilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2018 - 10:47

Datorită cărţii "Aventurile lui Peter în Ţara Afinelor", lansată în 1901, renumele Elsei Beskow a crescut atât în Suedia, cât şi la nivel internaţional. În 1903, aceasta a fost prima sa carte tradusă în altă limbă, în germană. De atunci, cărţile ilustrate ale Elsei Beskow au devenit extrem de populare şi au fost traduse în 14 limbi, printre care engleză, franceză, olandeză, arabă, japoneză şi coreeană.

Elsa Beskow este autoarea cărţilor cu care au crescut, de mai bine de 100 de ani, generaţii întregi de copii din Suedia. A locuit în apropiere de Stockholm, într-o casă veche din lemn, înconjurată de o grădină uriaşă şi la câţiva paşi de pădure. Propria viaţă, locurile în care a trăit şi familia i-au fost mereu sursă de inspiraţie. Cei şase fii ai ei au devenit modele pentru portretele de copii, iar ea a creat câte o carte ilustrată pentru fiecare dintre ei.

Cărţile sale combină în mod natural realitatea cu imaginaţia: copiii întâlnesc zâne, elfi şi troli, animalele vorbesc, totul într-o atmosferă senină care transcende timpul şi spaţiul. Stilul ilustraţiilor sale a dominat cărţile pentru copii din literatura suedeză timp de o jumătate de secol şi a devenit o sursă de inspiraţie pentru mulţi artişti. Ea a ilustrat, de asemenea, abecedarele şi cărţile de cântece ale şcolilor suedeze. În 1952, Elsa Beskow a fost răsplătită în Suedia cu premiul "Nils Holgersson Plaque" pentru întreaga activitate.

"Aventurile lui Peter în Ţara Afinelor" continuă seria de autor Elsa Beskow de la Cartea Copiilor, care mai include titlurile "Copiii pădurii" (carte publicată pentru prima dată în 1910), "Hainele noi ale lui Pelle" (1912) şi "Oul soarelui" (1932).

Editura a tradus şi alţi autori suedezi de renume, printre care Astrid Lindgren, creatoarea lui Pippi Şoseţica, şi scriitoarele contemporane Lotta Geffenblad şi Åsa Lind. De altfel, Cartea Copiilor îşi propune să traducă cât mai multe titluri din literaturi mai puţin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.

Cartea "Aventurile lui Peter în Ţara Afinelor" este recomandată copiilor între 3 şi 8 ani şi este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la preţul de 33 lei.

La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este "Citeşte-i iepuraşului tău", de Rosemary Wells.

Comentarii

loading...