15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăCulturăAstronauta americană Christina Koch a revenit pe Pământ după 11 luni la...

Astronauta americană Christina Koch a revenit pe Pământ după 11 luni la bordul Staţiei Spaţiale

Christina Koch, care a petrecut 328 de zile în spaţiu, şi colegii ei – Luca Parmitano de la Agenţia spaţială europeană şi cosmonautul rus Alexandre Skvortsov – au aterizat în stepele din Kazahstan, în Asia centrală, la ora 9.12 GMT.

“Aterizarea s-a derulat aşa cum a fost prevăzut (…), echipajul se simte bine”, a spus şeful Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos), Dmitri Rogozin, pe Twitter.

Astronauta de la NASA, Christina Koch, 41 de ani, a rămas la bordul SSI 328 de zile, adică 11 luni, doborând recordul precedent stabilit de Peggy Whitson, veterană a spaţiului. 

Pe 28 decembrie, Koch număra în spaţiu cea de-a 289-a zi, atunci când compatrioata sa ajunsese la 288 de zile. 

Inginera americană a intrat în istorie pentru că a participat la prima ieşire în spaţiu 100% feminină pe care a efectuat-o în octombrie 2019 împreună cu Jessica Meir, biolog marin. 

Intervievată de presă marţi, la două zile de la întoarcerea pe Pământ, Christina Koch a declarat pentru NBC că “microgravitaţia” i-a lipsit cel mai mult. “Este cu adevărat nostim să fii într-un loc în care poţi să sari de pe sol când vrei”, a glumit ea.

 

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă