24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăCoronavirusUn nou test PCR identifică tulpina Omicron

Un nou test PCR identifică tulpina Omicron

Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC) a dezvoltat un tip de test PCR care poate identificat tulpina Omicron. Acesta nu mai are nevoie de secvențiere și i s-a confirmat eficiența.

Astfel, toate laboratoarele care realizează teste PCR de depistare a coronaviruslui noua metodă de identificare Omicron. Tulpina este mai ușor depistată deoarece secvențierea este un proces mai lung și mai costisitor decât testarea PCR.

Noul test PCR identifică mutația Omicron

„Această nouă metodă oferă oportunități pentru detectarea mai rapidă și mai ieftină a Omicron și va permite o mai bună urmărire a noii variante răspândite în UE și în întreaga lume. Știința s-a dovedit a fi o componentă esențială în lupta noastră împotriva COVID-19. Sunt recunoscătoare pentru munca neobosită a tuturor oamenilor de știință în timpul acestei pandemii și nu numai”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, responsabil pentru Centrul Comun de Cercetare.

Specialiștii în sănătate lucrează la metode eficiente de depistare și combatere a coronaviruslui. Apariția variantei Omicron a pus toate țările în alertă din cauza rapidității cu care se răspândește. În doar câteva zile, infectările cu mutația sud-africană au crescut de 4 ori la nivel global.

„Făcând acest lucru, putem înțelege mai bine cum se răspândește Omicron, putem izola mai eficient cazurile și putem reduce presiunea deja semnificativă asupra sistemelor noastre de sănătate.”, a adăugat Stella Kyriakides, comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Noul tip de test PCR s-a dovedit a fi foarte eficient în testele specifice Omicron efectuate de JRC. Astfel, furnizorii obișnuiți ai testului PCR pot comanda reactivul modificat și poate fi implementat cu ușurință.

Citiți România Liberă și pe Google News!


Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un bărbat cu permisul suspendat a intrat într-o audiere online la instanță în timp ce conducea

Un judecător din Michigan a rămas surprins când un bărbat care a fost acuzat că a condus cu permisul suspendat a apelat la o...

Sloturi EGT „Oldies but Goldies”

EGT (Amusnet Interactive) este una dintre companiile de top care dezvoltă jocuri de casino online. S-a remarcat în special prin sloturile excelente pe care...

Bogdan Popa, apropiat al lui Sorin Oprescu, scapă de un dosar de corupție prin prescrierea faptelor

Bogdan Popa, fost director general al Centrului de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului" (CCPBPB) în perioada 2011 - 2013 şi unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă