17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăCoronavirusCazurile de Omicron s-au înmulțit de 4 ori într-o săptămână

Cazurile de Omicron s-au înmulțit de 4 ori într-o săptămână

Cazurile de infectare cu Omicron au crescut de 4 ori într-o singură săptămână. OMS trage un semnal de alarmă asupra răspândirii rapide a mutației Covid.

Studiile realizate de reţeaua mondială de laboratoare GISAID, care colaborează cu OMS arată că procentul depistării noii mutații Covid a crescut de la 0,1 % în urmă cu o săptămână la 1,6 %. Cu toate acestea, 96% din cazuri sunt provocate de varianta Delta.

Infectările cu Omicron au crescut de 4 ori în câteva zile

Totuși, OMS atrage atenția că doar o parte din cazuri se analizează în laborator, fiind vorba de 1 la 40. Potrivit analizelor, noua variantă are „avantaje” de transmisibilitate față de Delta. În ultimele două săptămâni, mutația sud-africană a câștigat teren pe tot globul.

OMS a transmis în raportul său săptămânal că încă nu există date potrivit cărora Omicron produce cazuri mai grave de infectare. Cu toate acestea numărul de spitalizări este în creștere în Africa de Sud și Marea Britanie.

Specialiștii susțin că tulpina sud-africană reprezintă un un pericol mai mare de infectare pentru persoanele vaccinate anti-Covid-19, dar și pentru cei vindecați. Astfel, riscul asociat noii mutații rămâne unul ridicat.

Experții în sănătate recomandă schema de vaccinare cu 3 doze pentru protecția în fața noii tulpini.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă