1 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusRomânia ocupă primul loc în UE la vaccinarea fictivă

România ocupă primul loc în UE la vaccinarea fictivă

Peste 1.300 de dosare penale sunt cercetate și peste 500 au fost întocmite pentru cazuri de vaccinare fictivă, plasând România pe primul loc în Uniunea Europeană.

Impunerea certificatului Covid i-a determinat pe foarte mulți români, care nu doresc să se vaccineze, să apeleze la „vaccinarea la chiuvetă”. Primul caz de infracțiune a fost descoperit în luna septembrie, însă se crede că fenomenul a luat amploare încă din vară.

 „Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, ‘vaccinarea la chiuvetă’. Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune

Autoritățile au realizat numeroase cercetări și au sesizat că au fost eliberate mii de astfel de certificate false. Luna trecută, autoritățile au descoperit aproximativ 3.500 de astfel de documente la un centru de vaccinare din vama Petea.

Ba mai mult, a fost descoperită o avere impresionantă de 140.000 de euro în casa suspecțiilor. Tariful unui certificat fals de vaccinare era între 250 și 300 de euro. Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, a declarat la Digi24 că „atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă.”

România rămâne una dintre țările cu rata de vaccinare cea mai scăzută. În jur de 40% dintre cetățeni s-au imunizat până în prezent.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă