24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăCoronavirusCertificatul Covid a încurajat vaccinarea în țările cu rată scăzută

Certificatul Covid a încurajat vaccinarea în țările cu rată scăzută

Un studiu recent demonstrează că introducerea certificatelor Covid obligatorii i-au determinat pe oameni să se vaccineze. Diferențele au fost observate cel mai bine în țările cu rata scăzută.

Introducerea certificatelor verzi obligatorii au dus la rezultate pozitive, susțin cercetările publicate în The Lancet. Studiul, care a examinat date din șase țări, este primul care investighează impactul pașapoartelor Covid.

Certificatul Covid a stimulat vaccinarea

Acesta vine pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în întreaga lume, determinând Regatul Unit și alte țări să înăsprească restricțiile și să caute noi modalități de a-I convinge pe oameni să se vaccineze. Potrivit studiului, certficatele au stimulat vaccinările cu 20 de zile înainte și la 40 de zile după ce au fost introduse în țări precum Franța, Israel, Italia și Elveția, care au început cu rate de inoculare sub medie.

Restricțiile funcționează cel mai bine pentru a crește gradul de vaccinare pentru cei sub 30 de ani, care adesea nu văd riscul de a se îmbolnăvi de Covid-19 ca un motiv suficient pentru a se vaccina. În Elveția, când pașapoartele de vaccin au fost introduse pentru prima dată în cluburi de noapte și evenimente mari, singura creștere a acoperirii vaccinării a fost în rândul tinerilor de 20 de ani.

Pe de altă parte, mai multe țări se îndreaptă spre vaccinarea obligatorie. Pe măsură ce noua variantă Omicron se răspândește în toată lumea, guvernele caută soluții rapide și dure pentru a bloca infecțiile.

Dacă în unele țări introducerea certificatului Covid nu a dus la rezultatele așteptate, autoritățile au decis să impună vaccinarea obligatorie. De la 1 februarie 2022, vaccinarea anti-Covid-19 va fi obligatorie în Austria, fiind prima țară europeană care a adoptat o astfel de măsură. De asemenea, Grecia a anunțat amenzi usturătoare peste persoanele cu vârsta peste 60 de ani care refuză să se imunizeze cu unul dintre serurile aprobate. 

Ba mai mult, și angajații din domeniul sănătății vor fi obligați să se vaccineze. Parlamentul Germaniei urmează să voteze aceeași măsură, având în vedere că țara se confruntă cu o rată de vaccinare mai scăzută față de alte state europene. Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei, a spus că speră ca Bundestag-ul să voteze în favoarea adoptării legii.

Țări precum Italia, Franța, Elveția, Ungaria, Letonia, Polonia și Marea Britanie au impus vaccinarea obligatorie doar pentru anumite categorii de cetățeni. Personalul medical, pompierii și șoferii britanici sunt nevoiți să se vaccineze până pe data de 1 aprilie. De asemenea, Marea Britanie a anunțat că în maxim 48 de ore, Omicron va deveni variantă predominantă în țară și va înlocui Delta.

Peste 44% din cazurile de infectare cu Covid-19 sunt cu varianta Omicron, iar autoritățile trag un semnal de alarmă asupra valului ce vine. Specialiștii în sănătate recomandă doza booster pentru protejarea împotriva tulpinii sud-africane. O echipă de cercetători din Israel a precizat că schema de vaccinare cu trei doze a oferit protecție semnificativă. Studiul a fost realizat după ce au apărut date care susțineau că vaccinul anti-Covid-19 ar avea o eficiență scăzută în cazul infectării cu noua mutație Covid.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ciucă spune că problemele persoanelor vârstnice sunt în atenția Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor, în care afirmă că problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului, căutându-se soluţii...
00:01:31

VIDEO: Oficialii militari din Burkina Faso anunță dizolvarea guvernului

Căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de...

Peste 450.000 de permise de conducere vor expira în numai câteva luni – Ce trebuie să faci pentru a evita cozile

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj pe pagina de Facebook prin care informează că, în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, vor expira...
Ultima oră
Pe aceeași temă