18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăCoronavirusRomânia, aproape de eliminarea restricțiilor. Rafila face anunțul momentului -VIDEO

România, aproape de eliminarea restricțiilor. Rafila face anunțul momentului -VIDEO

Alexandru Rafila face mai multe anunțuri legate de eliminarea restricțiilor din România. Declarațiile vin în contextul în care România trece printr-o descreștere a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19.

Ministrul Alexandru Rafila a menționat că în momentul de față tot mai multe țări europene după ce numărul de persoane internate la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă a scăzut.

De asemenea, România se va alătura acestora, însă cu precauție.

Alexandru Rafila a mai spus că în valul cinci al pandemiei s-au efectuat cu mult mai multe teste comparativ cu valul al patrulea.

„În ţările europene în care s-a decis relaxarea restricţiilor au puţine persoane internate la ATI. Lucrul care este important este legat de capacitatea sistemului de sănătate. Cu cât gradul de vaccinare a fost mai mare, cu atât manifestările au fost mai reduse. Ne pregătim categoric şi noi pentru aşa ceva, dar cu precauţie. Avem peste 2,5 milioane de cazuri înregistrate în România. Avem o scădere accentuată a cazurilor Covid-19. Evoluţia numărului de decese are un trend descendent. În acest val pandemic a fost dublat numărul de teste făcute pentru depistarea Covid-19”, a transmis dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Marcel Ciolacu spune că ridicarea restricțiilor mai durează

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că ridicarea restricțiilor din România va mai dura, asta și pentru că valul cinci al pandemiei are un decalaj față de cel al țărilor de la nivelul UE unde măsurile impuse în pandemie se ridică.

“Cred că domnul Rafila e cel mai îndreptățit, pe mine mă bucură trendul în care am intrat. Îmi pare rău că nu am reușit să avem medicamente ca în toată Uniunea Euroeană. Știți că avem o defazare în ceea ce privește pandemia. Ridicarea stării de alertă sau cea de urgență depinde de ce se întâmplă în Balcani. Nu eu decid asta, președintele țării va convoca un CSAT”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Șeful ASF: ,,Implementarea tehnologiei în domeniul financiar reprezintă deja o certitudine”

Implementarea tehnologiei în domeniul financiar vine la pachet cu avantaje, dar şi cu un eşafodaj al riscurilor extrem de eterogene, a afirmat, joi, preşedintele...

SUA consideră iminent un atac al Iranului asupra Israelului

Statele Unite ale Americii consideră că atacurile majore din partea Iranului către Israel sunt iminente. Acestea ar urma să aibă loc chiar în următoarele...

Marcel Ciolacu, după ce în luna martie inflația a scăzut la 6,6%: „Vom lua măsurile necesare, astfel încât să continue pe acest trend descendent”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în luna martie inflaţia a fost de 6,6%, comparativ cu 7,2% în februarie, iar acest lucru demonstrează...
Ultima oră
Pe aceeași temă