20.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeCoronavirusRomânia, aproape de eliminarea restricțiilor. Rafila face anunțul momentului -VIDEO

România, aproape de eliminarea restricțiilor. Rafila face anunțul momentului -VIDEO

Alexandru Rafila face mai multe anunțuri legate de eliminarea restricțiilor din România. Declarațiile vin în contextul în care România trece printr-o descreștere a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19.

Ministrul Alexandru Rafila a menționat că în momentul de față tot mai multe țări europene după ce numărul de persoane internate la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă a scăzut.

De asemenea, România se va alătura acestora, însă cu precauție.

Alexandru Rafila a mai spus că în valul cinci al pandemiei s-au efectuat cu mult mai multe teste comparativ cu valul al patrulea.

„În ţările europene în care s-a decis relaxarea restricţiilor au puţine persoane internate la ATI. Lucrul care este important este legat de capacitatea sistemului de sănătate. Cu cât gradul de vaccinare a fost mai mare, cu atât manifestările au fost mai reduse. Ne pregătim categoric şi noi pentru aşa ceva, dar cu precauţie. Avem peste 2,5 milioane de cazuri înregistrate în România. Avem o scădere accentuată a cazurilor Covid-19. Evoluţia numărului de decese are un trend descendent. În acest val pandemic a fost dublat numărul de teste făcute pentru depistarea Covid-19”, a transmis dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Marcel Ciolacu spune că ridicarea restricțiilor mai durează

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că ridicarea restricțiilor din România va mai dura, asta și pentru că valul cinci al pandemiei are un decalaj față de cel al țărilor de la nivelul UE unde măsurile impuse în pandemie se ridică.

“Cred că domnul Rafila e cel mai îndreptățit, pe mine mă bucură trendul în care am intrat. Îmi pare rău că nu am reușit să avem medicamente ca în toată Uniunea Euroeană. Știți că avem o defazare în ceea ce privește pandemia. Ridicarea stării de alertă sau cea de urgență depinde de ce se întâmplă în Balcani. Nu eu decid asta, președintele țării va convoca un CSAT”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Incendiu pe Calea Dorobanți. Pompierii au trimis 11 autospeciale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov (ISUBIF) a trimis 11 autospeciale pentru a stinge un incendiu pe Calea Dorobanți. Incendiul s-a declanșat în...

Un fost ministru al Educației este acuzat că a colaborat cu Securitatea

Un fost ministru al Educației, Mircea Dumitru, este acuzat că a colaborat cu Securitatea comunistă. La Curtea de Apel București se derulează un proces care...

Republica Moldova va înființa un centru pentru combaterea propagandei Rusiei

În Republica Moldova se va înființa un centru pentru combaterea propagandei Rusiei, a anunțat șefa de stat a Republicii Moldova, Maia Sandu. Președinta Maia Sandu...
Ultima oră
Pe aceeași temă