12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciucă a convocat de urgență o ședință de Guvern

Premierul Ciucă a convocat de urgență o ședință de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a convocat de urgență, luni, o ședință de Guvern. Ședința se desfășoară în după-amiaza zilei de luni, 14 februarie 2022, în format online.

Anunțul referitor la această acțiune a fost postat, luni, pe site-ul Guvernului României. Cu o zi înainte, duminică, nu era prevăzută nicio ședință a Executivului pentru ziua de luni.

Cea mai recentă reuniune a Guvernului României avusese loc vineri. La acel moment se defășurase o ședință comună a Guvernelor din România și Republica Moldova, la Chișinău.

Premierul Nicolae Ciucă a fost în vizită, luni dimineață, la centrala nucleară de la Cernavodă. Totuși, în mod cert, ședința de Guvern de luni nu are legătură cu această vizită. Se poate presupune că premierul a convocat ședința de luni abia de la ora 17, întrucât în cursul dimineții era plecat din București.

Temele ședinței de luni, 14 februarie, nu sunt indicate pe site-ul Guvernului. Un eventual subiect poate fi criza politică și militară din estul Europei. Criza este generată de temerea privind un atac al Rusiei asupra Ucrainei.

Un alt posibil subiect al ședinței de Guvern poate fi situația pandemiei în România. În spațiul public se vehiculează informații conform cărora starea de alertă ar putea înceta în România. “Putem vorbi despre ridicarea restricțiilor și chiar despre o eventuală renunțare la starea de alertă”, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...
Ultima oră
Pe aceeași temă