7.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăCoronavirusPrimul vaccin ARNm dezvoltat în Africa folosește date Moderna

Primul vaccin ARNm dezvoltat în Africa folosește date Moderna

Afrigen Biologics din Africa a folosit secvența disponibilă public a vaccinului ARNm COVID-19 de la Moderna pentru a dezvolta propriul vaccin. Testele pe oameni ar putea începe la sfârșitul acestui an.

O companie sud-africană și-a făcut propriul vaccin împotriva COVID-19, potrivit directorilor săi. Acesta a folosit datele Moderna pentru a proiecta, dezvolta și produce primul vaccin de tip ARNm. Ar însemna o versiune mai ieftină, fără brevet, a vaccinului.

Africa folosește tehnologia Moderna pentru un vaccin ARNm

OMS a angajat anul trecut compania, una dintre câteva alese într-un program pilot pentru a ajuta țările cu venituri mici și medii să descifreze codul vaccinurilor COVID. Afrigen ar trebui să contribuie la schimbarea percepțiilor asupra capacităților națiunilor africane.

„Dacă acest proiect arată că Africa poate lua tehnologie de ultimă oră și poate produce produse de ultimă oră cu ea, aceasta va alunga ideea că Africa nu poate face asta.”, a spus oficialul ONU în domeniul sănătății, Charles Gore.

Cu toate acestea, directorul general al companiei, Petro Terblanche, a spus clar că este un vaccin conceput în mod unic. „Nu am copiat Moderna, ne-am dezvoltat propriile procese pentru că Moderna nu ne-a oferit nicio tehnologie”, a spus ea.

OMS a lansat proiectul după ce Pfizer, BioNTech și Moderna și-au refuzat cererea de a împărtăși tehnologia și expertiza. Cu toate acestea, Moderna s-a angajat să nu impună brevetele în timpul pandemiei. Moderna nu a comentat imediat anunțul lui Afrigen de joi.

OMS speră că centrul său din Cape Town va ajuta la depășirea inegalităților de vaccinuri dintre țările bogate și cele sărace.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Noua strategie a PNL în alegeri, inspirată de Iohannis pe schiuri: Viteză!… la vale

Ilustrație: Marian Avramescu În timpul unei sesiuni de schi, președintele Klaus Iohannis a avut o revelație, ce pare să fi salvat coaliția de guvernare...

DAN Air infirmă că este insolvență

În urma unor zvonuri privind insolvența companiei Dan Air a infirmat aceste informații într-un comunicat transmis R.L. ,,DAN AIR NU este în stare de...

Tinmar înhață contractul de 100 milioane de lei de la RAJA Constanța

La licitația pentru furnizarea de energie pentru RAJA Constanța s-a dat o luptă în doi: Oancea de la Tinmar și Tudose de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă