4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusMutația sud-africană a coronavirusului a fost descoperită în Israel

Mutația sud-africană a coronavirusului a fost descoperită în Israel

Noua mutație sud-africană a coronavirusului a fost decoperită la o persoană care s-a întors în Israel din Malawi. Alte două cazuri sunt investigate, notează Jerusalem Post.

Varianta B.1.1.529 a coronavirusului, provenită din Africa de Sud, a fost depistată în Israel. Cele trei persoane infectate sunt vaccinate și au călătorit în străinătate. În prezent, autoritățile sanitare verifică mai multe detalii privind stadiul vaccinării.

Noua mutație sud-africană a coronavirusului , depistată în Israel

Prof. Nadav Davidovitch, directorul Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea Ben-Gurion, a spus că noua variantă dă bătăi de cap deoarece există peste 30 de mutații de la proteina Spike.

Acesta a tras un semnal de alarmă și susține că mutația este foarte contagioasă și se răspândește într-un ritm alert. Experții în sănătate sunt îngrijorați că noua mutație este mai gravă decât varianta Delta. Majoritatea cazurilor ale variantei B.1.1.529 au fost raportate în Africa de Sud, Botswana și Hong Kong.

Naftali Bennett, premierul Israelului, a anunțat că Africa de Sud a fost adăugată pe lista roșie, alături de alte țări vecine. Astfel, israelienii nu pot călători în acele zone. Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini se regăsesc pe lista roșie.

De asemenea, Marea Britanie a interzis temporar călătoriile în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatin. Și Japonia a luat măsuri urgente pentru a limita răspândirea mutației. Guvernul a decis să înăsprească controalele la frontieră pentru vizitatorii din această zonă.

Comisia Europeană a transmis vineri că UE pregătește o interdicție de călătorie pentru cetățenii din Africa de Sud.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani: Presiune asupra BCE pentru reducerea dobânzilor

Moneda euro a coborât la 1,0335 dolari, cel mai redus nivel din noiembrie 2022, în contextul speculațiilor că Banca Centrală Europeană (BCE) va trebui...

Ninsorile masive din Europa Occidentală creează haos: trafic paralizat și Turnul Eiffel închis temporar

Ninsorile abundente din Europa Occidentală au provocat perturbări majore ale transportului rutier și feroviar, iar Turnul Eiffel a fost închis temporar din cauza condițiilor...

SUA extinde sancțiunile împotriva băncilor rusești, rubla atinge un minim istoric

Trezoreria SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, vizând sectorul financiar prin includerea a 118 persoane și entități pe lista restricțiilor. Printre acestea se află...
Ultima oră
Pe aceeași temă