3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăCoronavirusMutația sud-africană a coronavirusului a fost descoperită în Israel

Mutația sud-africană a coronavirusului a fost descoperită în Israel

Noua mutație sud-africană a coronavirusului a fost decoperită la o persoană care s-a întors în Israel din Malawi. Alte două cazuri sunt investigate, notează Jerusalem Post.

Varianta B.1.1.529 a coronavirusului, provenită din Africa de Sud, a fost depistată în Israel. Cele trei persoane infectate sunt vaccinate și au călătorit în străinătate. În prezent, autoritățile sanitare verifică mai multe detalii privind stadiul vaccinării.

Noua mutație sud-africană a coronavirusului , depistată în Israel

Prof. Nadav Davidovitch, directorul Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea Ben-Gurion, a spus că noua variantă dă bătăi de cap deoarece există peste 30 de mutații de la proteina Spike.

Acesta a tras un semnal de alarmă și susține că mutația este foarte contagioasă și se răspândește într-un ritm alert. Experții în sănătate sunt îngrijorați că noua mutație este mai gravă decât varianta Delta. Majoritatea cazurilor ale variantei B.1.1.529 au fost raportate în Africa de Sud, Botswana și Hong Kong.

Naftali Bennett, premierul Israelului, a anunțat că Africa de Sud a fost adăugată pe lista roșie, alături de alte țări vecine. Astfel, israelienii nu pot călători în acele zone. Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini se regăsesc pe lista roșie.

De asemenea, Marea Britanie a interzis temporar călătoriile în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatin. Și Japonia a luat măsuri urgente pentru a limita răspândirea mutației. Guvernul a decis să înăsprească controalele la frontieră pentru vizitatorii din această zonă.

Comisia Europeană a transmis vineri că UE pregătește o interdicție de călătorie pentru cetățenii din Africa de Sud.

Cele mai citite

Și-a dat foc la casă în timp ce încerca să scape de șerpi

O casă de aproape 10.000 de metri pătrați din Dickerson, Maryland, în apropiere de Baltimore, a fost cuprinsă de flăcări pe 23 noiembrie, când...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...

Ana-Maria Popescu, medalie de argint, la Cupa Mondială de spadă de la Dubai

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai, sâmbătă, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă