5.9 C
București
miercuri, 27 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusLa Botoșani, gropile din cimitir sunt săpate cu excavatorul

La Botoșani, gropile din cimitir sunt săpate cu excavatorul

La Botoșani, din cauza numărului foarte mare de decese cauzate de Covid, gropile din cimitire au ajuns să fie săpate cu excavatorul. Aici, oamenii mor pe capete, spitalele sunt arhipline, secțiile ATI supraaglomerate, iar groparii nu mai fac față numărului mare de înhumări zilnice. Mai mult, autoritățile locale iau în calcul extinderea în regim de urgență a Cimitirului Eternitatea. Este o situație fără precedent, care seamănă izbitor cu ceea ce s-a întâmplat în trecut în regiunea italiană Lombardia.

Botoșani, noua Lombardie a României

Orașul Botoșani pare a fi sub asediu, iar medicii lucrează ca pe front. Aici, zilnic, mor pe capete oameni bolnavi de Covid, dar și persoane care sufereau de alte afecțiuni și care nu au reușit să se trateze la timp. Unora le-a fost frică să se ducă la doctor pentru a nu contacta virusul și au murit acasă. Alții nu au reușit să se interneze din cauza lipsei de locuri din spital. 

Pentru că situația a devenit dramatică,  marți, 12 octombrie, autoritățile au închiriat în regim de urgență un excavator care sapă zi de zi, aproape în continuu, morminte în cimitire Potrivit autorităților locale, pe 12 octombrie au fost săpate dintr-un foc șapte gropi. 

Au fost săpate 7 gropi dintr-un foc

Directorul Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire, Marinela Vieru, a declarat pentru Monitorul de Botoșani că „pe 12 octombrie au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”.

Oficialul din Botoșani a adăugat că nu poate să prevadă ce se va întâmpla în zilele următoare.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ministerul Finanțelor a atras 348 milioane euro prin titluri de stat la randamente de 3,5% și 3,19%

Ministerul Finanțelor a finalizat miercuri două licitații pentru titluri de stat, prin care a împrumutat 348 milioane euro de la bănci. Randamentele au fost...

Rusia a anunțat expulzarea a doi jurnaliști germani de la ARD

Rusia a anunțat expulzarea a doi jurnaliști germani de la ARD, un corespondent și un cameraman, într-un gest de retorsiune față de ceea ce...

Doi candidați cer Curții Constituționale anularea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale

În situația în care solicitările sunt acceptate, legea prevede repetarea turului de scrutin în a doua duminică a datei anulării Cristian Terheș, reprezentant al Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă