21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăAlegeri 20165 metode ca să te întorci la un job de unde ţi-ai...

5 metode ca să te întorci la un job de unde ţi-ai dat demisia

Uneori, soluţia pentru a scăpa de şomaj este întoarcerea la un loc de muncă pe care l-ai avut în trecut.

Chiar dacă ţi-ai dat demisia la un moment dat şi ai plecat către un job mai bun, poţi totuşi să refaci relaţia cu fostul angajator şi să-l convingi că merită să te aibă în vedere când face angajări, potrivit Realitatea.net.

Citeşte şi EXCLUSIV RL. Tinerii care pleacă la studii în străinătate se întorc să SALVEZE România

Sunt câteva lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să te întorci la un loc de muncă din trecut:

1. Reia legătura cu foştii colegi. Ideal este să nu rupi niciodată contactul cu câţiva colegi cu care te-ai înţeles bine. Chiar dacă nu toţi mai lucrează la firma respectivă, unii te pot pune în legătură cu decidenţii pe partea de recrutare. Reţelele online de socializare, de tip LinkedIn sau Facebook, sunt canale foarte eficiente de a afla despre oportunităţi de întoarcere la un fost loc de muncă.

2. Apelează la recomandarea fostului tău şef. Recomandarea cea mai puternică pentru a te reangaja la un fost angajator va veni întotdeauna din partea unui manager. Dacă te-ai înţeles bine cu şeful direct, el este cel care poate pune o vorbă bună pentru tine.

3. Invocă argumentul experienţei. Ca strategie de marketing, atunci când vrei să refaci relaţia cu vechiul angajator, trebuie să invoci argumentul nr.1 de care dispui: nu mai trebuie să iei totul de la zero sau să treci prin perioade de training. Eşti unul dintre cei mai potriviţi oameni să dea randament chiar din prima zi de lucru.

4. Foloseşte-te de contactele pe care le ai în domeniu. Pentru fostul angajator poate fi un avantaj să re-angajeze pe cineva care are deja stabilite contacte cu clienţii sau partenerii de business. Un alt avantaj al unui fost angajat în faţa celor noi veniţi este acela că cunoaşte foarte bine cum stau lucrurile atât în firmă cât şi în industria respectivă.

5. Limitează-ţi pretenţiile salariale. Nu te poţi aştepta să fii plătit la acelaşi nivel din trecut, mai ales dacă ai plecat printr-o demisie zgomotoasă. De regulă, cei care se întorc la vechiul angajator trebuie să se aştepte la condiţii mai proaste decât în trecut şi la un salariu cu 20-30% mai mic. Cel puţin la început trebuie să-ţi limitezi aşteptările şi să te gândeşti că lucrurile se vor schimba peste 5-6 luni.

Cele mai citite

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă