30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Unde preferă românii să plece în vacanţă? Germania, natürlich

Unde preferă românii să plece în vacanţă? Germania, natürlich

Când vine vorba despre vacanţă, tot mai mulţi români pornesc spre Germania. Această ţară pare însă să fie prima opţiune pentru petrecerea timpului liber pentru cei mai mulţi europeni. Conform Organizaţiei Germane pentru Turism (DZT), vizitatorii din ţara noastră au generat 728.731 de înnoptări în Germania, în creștere cu peste 14% față de anul anterior.

În medie călătoriile românilor în Germania au o durată de 18 zile iar cheltuielile sunt de 637 euro per călătorie. 43% dintre românii care vizitează această ţară o fac pentru vacanțe şi doar 27% în scopuri legate de afaceri. Majoritatea călătoresc cu mașina (55%), iar 26% cu avionul. Circa 14% dintre românii ce călătoresc în Germania o fac cu autocarele. Românii își rezervă în avans călătoriile în proporție de 42% după cum urmează: 21% online iar 15% prin agenții de turism. De altfel, 55% dintre români aleg circuitele de vacanţă, care le pot permite să viziteze întreaga ţară.

Iar datele sunt confirmate şi de compania aviatică Air Berlin, a doua ca mărime din Germania, după Lufthansa, care operează zboruri pe ruta Berlin-Tegel – București și retur.

Comparativ cu 2013 Air Berlin a salutat la bord cu 16,3 procente mai mulță pasageri pe ruta Berlin-Tegel – București și retur. Aproximativ 74.000 de pasageri folosesc această rută, iar tendința este de creștere.

Ruta de zbor București – Berlin-Tegel a înregistrat în anul 2014 o creștere a scaunelor vândute de 11,5 procente. Pe ruta de zbor Berlin-Tegel – Bucureşti s-a înregistrat o creștere a pasagerilor de 22,5 procente.

„România este o piață dinamică pentru Air Berlin. Se întrevede un potențial ridicat atât în ceea ce privește călătoriile de afaceri cât și în ceea ce privește concediile. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de pasageri, odată cu introducerea celui de-al doilea zbor zilnic între București și Berlin. De la sfârșitul lunii martie se pot rezerva bilete pentru cel de-al doilea zbor“, precizează Dimitar Dimitrov, Manager regional al Air Berlin pentru România.

Air Berlin zboară nonstop către capitala română și oferă 13 noi conexiuni către și de la București. „De exemplu, pasagerii noștri pot zbura la Chicago, via Berlin. Un alt avantaj o reprezintă faptul că pasagerii noștri pot zbura dimineața către Germania, Austria, Elveția și Scandinavia și se pot întoarce seara acasă“, relatează Dimitrov.

24 de procente din totalul pasagerilor români zboară mai departe și utilizează Berlinul ca și o escală în călătoria lor către Copenhaga, Oslo, Göteburg, Stuttgart și Düsseldorf. Acestea sunt cele top 5 destinații pentru români.

Reclama, sufletul comerţului

În 2012 DZT a inaugurat la Belgrad un nou birou regional, pentru a dezvolta în mod special potențialul pieței locale. Agenția de vânzări este responsabilă pentru țările Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, România și Serbia. Petra Hedorfer, președinta consiliului de administrație al DZT: „Poziționarea puternică a Destinației de Vacanță în regiune, confirmă angajamentul nostru strategic pe piețele aflate în creștere. Vedem în continuare un mare potențial în această regiune, care poate fi exploatat de activități de marketing specifice, orientate spre client: bazat pe previziunile actuale, ne așteptăm până în 2020 la o creștere medie anuală de trei procente până la un volum total de 2,4 milioane de călătorii către Germania, provenite din regiune“.

Pentru incoming-ul Germaniei, importanța acestei piețe sursă este în continuă creștere. Astfel, s-a atins din 2013 spre 2014 o creștere de 4,6 procente – de la aproape 1,8 la aproape 2 milioane de călătorii. „Cu acest volum, regiunea și-a câștigat un loc important printre piețele cu potențial“, explică în continuare Petra Hedorfer.

Cu aproape două milioane de călătorii și o cotă de piață de 14 procente, Germania este deja una din cele mai îndrăgite destinații de vacanță în străinătate din țările din regiunea Balcanilor și se situează astfel înaintea țărilor învecinate cum ar fi Grecia sau Turcia (fiecare 11 procente), Italia (9 procente) și Ungaria (7 procente). În Croația, cea mai mare piata sursă din regiune,  Destinația de Vacanță Germania a realizat anul trecut  672,000 excursii, însumând o cotă de piață de 27 de procente, și susține, că este de departe numărul 1 din cele mai populare destinatii externe ale poporului croat.

Germania, înaintea Franţei, în alegerile turiştilor europeni

Surprinzător, Germania a ajuns să ocupe a doua poziţie în ceea ce priveşte preferinţele turiştilor europeni, după Spania, dar înaintea Franţei. Organizația Germană pentru Turism arată că, anul trecut landurile au găzduit 49,7 milioane de călătorii, cu 4% mai mult decât în 2013, în vreme ce Spania a înregistrat 55 de milioane de călătorii, în creştere cu 7%. Iar Franţa a avut 38,2 milioane de călătorii, cu 3% în plus faţă de acum doi ani. De aceea, DZF aşteaptă în 2015 o creştere a numărului de turişti străini cu până la 4%, iar în 2030 Germania estimează că va asigura 121,5 milioane de înnoptări ale oaspeţilor de peste hotare. Adică, o creştere de aproximativ 80%.

În anii care vor urma, Europa rămâne o piață sursă importantă pentru Destinația de Vacanță Germania la nivelul turismului mondial. O rată de creștere semnificativă și o cotă de piață în urcare se așteaptă de pe principalele piețe cu potențial din Asia de Sud-Est și America de Sud precum și din Orientul Mijlociu. Piețele sursă europene pot genera suplimentar în total 37,3 milioane de înnoptări  – un potențial de creștere există în toate regiunile.

De pe piețele de peste ocean, DZT estimează o creștere de 16,1 milioane de înnoptări, această reprezintă o creștere a cotei de piață de la 23,1 la 26,2 procente. Cele mai mari creșteri se așteaptă din China (plus 3,2 milioane de înnoptări), din Statele Arabe din zona Golfului (plus 2,0 milioane) și din SUA (plus 1,9 milioane). Din statele BRIC se estimează un potențial suplimentar de 10,1 milioane de înnoptări până în anul 2030.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...
Ultima oră
Pe aceeași temă