23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Unde închei poliţa RCA în 2014?

Unde închei poliţa RCA în 2014?

Asigurarea de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA) este poliţa de asigurare obligatorie pe baza căreia sunt despăgubiţi terţii implicaţi în accidente rutiere. În România sunt autorizate, în acest moment, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), să emită poliţe RCA un număr de 11 companii de asigurare.

Fiecare companie de asigurări practică preţuri construite pe criterii şi coeficienţi proprii, pe care le notifica anual la ASF. Criteriile comune folosite în general de companii în structura de preţ sunt:

– Categoria vehiculului (autoturism, transport persoane, transport marfa etc);
– Capacitatea cilindrica a acestuia;
– Localitatea inmatricularii;
– Tipul de proprietar: persoana fizica sau persoana juridica;
– Varsta proprietarului (pentru proprietar persoana fizica).

Suplimentar, companiile mai aplica criterii de genul:

– Modul de utilizare;
– Marca autovehiculului;
– Puterea motorului;
– Starea civila a proprietarului;
– Obiectul de activitate al proprietarului (in cazul persoanelor juridice).

La preţul astfel construit se aplică şi coeficientul Bonus/Malus, care variază în funcţie de numărul de daune plătite pentru evenimente rutiere din trecut.

Cum aflu care este cel mai bun preţ pentru mine?

Cu atâtea criterii de care trebuie ţinut cont, cel mai simplu mod de aflare a preţului poliţei RCA este verificarea calculatoarelor disponibilele online, atât pe site-urile companiilor de asigurare, cât şi pe cele ale brokerilor care integrează în platformele lor preţurile mai multor companii.

Unde inchei RCA-ul in 2014?

Transparenţa şi concurenţa acerbă din mediul online în domeniul asigurărilor RCA aduc multe beneficii asiguraţilor care aleg să şi finalizeze o astfel de poliţă online.

Pe site-ul de vânzări al companiei Astra Asigurări, www.astraonline.ro, se oferă o reducere de 10% pentru clienţii care aleg să încheie poliţa online şi, în plus, o poliţă de asigurare de viaţă cadou şi livrarea gratuită a poliţei la domiciuliu.

De asemenea, marii brokeri care activează online oferă reduceri suplimentare pentru clienţii lor. Emag.ro taie preţul asigurării RCA cu până la 15%, iar rca-ieftin.ro oferă 5% clienţilor săi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă