15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Sucursalele Bank of Cyprus din România rămân ÎNCHISE încă 2 săptămâni

Sucursalele Bank of Cyprus din România rămân ÎNCHISE încă 2 săptămâni

Activitatea sucursalei Bank of Cyprus din România va fi suspendată încă două săptămâni, pentru a se putea încheia un acord de preluare cu unul dintre ofertanţii dispuşi să cumpere banca, negocierile urmând să înceapă luni, 8 aprilie, a anunţat banca, potrivit Mediafax.

„Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC), în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) pentru perioada cuprinsa între 8 aprilie – 22 aprilie inclusiv. Această prelungire este necesară pentru derularea negocierilor în scopul vânzării sucursalei din România, negocieri care încep luni, 8 aprilie, cu băncile care şi-au exprimat interesul pentru cumpărarea acesteia. Banca Naţională a României a fost notificată în acest sens”, se arată într-o informare Bank of Cyprus.

Citeşte şi O săptămână de foc pentru găsirea unui cumpărător la Bank of Cyprus

Până la redeschiderea sucursalei BoC şi agenţiilor acesteia din România, clienţii pot folosi reţeaua de ATM-uri, iar pentru necesităţi deosebite sunt invitaţi să contacteze call-center-ul sucursalei BoC.

Bank of Cyprus a anunţat luni că suspendă operaţiunile din România pentru o săptămână, începând de la 1 aprilie, potrivit deciziei Băncii Centrale a Republicii Cipru, pentru a identifica o soluţie de vânzare a sucursalei de la Bucureşti, iar clienţii pot retrage bani de la bancomate.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă o bancă din România dă faliment?

Bank of Cyprus deţine 0,7% din totalul activelor la nivelul sectorului bancar românesc (circa 600 milioane de euro), iar fiind o sucursală a unei bănci din Uniunea Europeană, garantarea depozitelor este asigurată prin schiema de garantare din ţara de origine, adică din Cipru. Depozitele constituite la bancă se situează la aproximativ 200 de milioane de euro.

Citeşte şi S-au făcut retrageri masive prin sucursala românească a Bank of Cyprus?

Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...
Ultima oră
Pe aceeași temă