0.4 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăAlegeri 2016Semnalele unui şef protectiv (2)

Semnalele unui şef protectiv (2)

Dacă vom acorda atenţie felului în care vorbeşte un şef, tonului vocii, gesturilor, posturii şi expresiilor faciale, putem identifica rapid dacă este unul protectiv în contextul mediului profesional.

Gesturi

Veţi observa la tipul de şef protectiv gesturi deschise ale mâinilor, cu palmele şi braţele la vedere tot timpul. Prin acest tip de gesturi deschise şi largi, el ne indică faptul că nu are nimic de ascuns, ne arată că îi acceptă pe ceilalţi şi că doreşte să interacţioneze cu ei. În interacţiunile directe cu cei din echipa sa, şeful protectiv arată că îl interesează aceste persoane, întorcându-se cu tot corpul în direcţia lor. Vă puteţi da seama de acest lucru, urmărind vârfurile picioarelor sale.

Postura

Gesturile deschise, o postură dreaptă, dar relaxată, gesturi clare ale mâinii sunt doar câteva exemple de semnale nonverbale care arată siguranţa de sine. Un birou sau o masă ar putea crea o barieră care îi împiedică pe oameni să se deschidă şi să vorbească liber. De aceea, de cele mai multe ori, şeful protectiv nu se ascunde în spatele lor. Astfel, el stă într-o postură deschisă şi relaxată. Daca există situaţia în care este nevoit să stea la masa de discuţii, poziţia sa va fi întotdeauna cea de colaborare, aşezându-se lângă persoanele cu care discută, nu de confuntare, faţă în faţă.

Expresii faciale

Gesturile prezentate mai sus sunt însoţite clar de expresii faciale deschise, mai ales de o privire directă şi de un contact vizual constant. Şeful protectiv menţine contactul vizual pentru a le arăta celor din jur că este atent şi pentru a le putea citi expresiile feţei.

Toate semnalele nonverbale prezentate până acum vă pot ajuta să înţelegeţi modul de gândire, sentimentele şi intenţiile şefului protectiv. De ce este important să le acordaţi atenţie în relaţiile voastre cu astfel de şefi? Pentru că, astfel, veţi putea utiliza tehnica oglindirii cu aceştia, folosind acelaşi tip de limbaj şi făcând aceleaşi semnale nonverbale. Acordându-vă mişcările corpului cu cele ale şefului protectiv, veţi putea intra pe aceeaşi lungime de undă cu acesta şi veţi stabili relaţii excelente de comunicare.

Mihaela Stroe
Mihaela Stroe
Drd. Mihaela Stroe, expert in limbaj nonverbal
Cele mai citite

Spitalele din București care vor asigura asistenţa medicală de urgenţă pe 1 şi 2 ianuarie 2025

În zilele de 1 și 2 ianuarie, cu ocazia sărbătorii de Anul Nou, nouă spitale din București, atât pentru adulți, cât și pentru copii,...

Conceicao vs. Conceicao! Tatăl și fiul, adversari în Supercupa Italiei

Sergio Conceicao, noul antrenor al lui AC Milan, va avea un debut special pe banca „diavolilor”, conducându-și echipa într-un meci împotriva lui Juventus Torino,...

Bursele europene închid în scădere ultima sesiune completă din 2024

Anul 2024 se încheie sub semnul incertitudinilor economice globale, dar și al unor câștiguri moderate pe piețele europene Bursele europene au încheiat luni în scădere,...
Ultima oră
Pe aceeași temă