9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Info grafic - Salariul mediu net în februarie

Info grafic – Salariul mediu net în februarie

În luna februarie 2011, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.414 lei, în scădere faţă de luna anterioară cu 10 lei (-0,7%), conform Institutului Naţional de Statistică.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (3.790 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (855 lei). În luna februarie 2011, nivelul salarial mediu net a crescut în sectorul economic, ca urmare a acordării a primelor ocazionale, majorărilor salariale, dar şi a realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari.

De asemenea, în unele activităţi din sectorul economic s-au plătit şi sume restante, aferente lunilor anterioare, când unităţile economice s-au confruntat cu dificultăţi financiare şi salariaţii au fost în concedii fără plată.

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi auxiliare intermedierilor financiare cu 30,4% şi în fabricarea produselor din tutun cu 27,6%.

Pe de altă parte, cele mai semnificative scăderi ale salariului mediu net, din sectorul economic, s-au înregistrat între 9% şi 13% în telecomunicaţii, activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii, alte activităţi extractive, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale.

Cele mai citite

Florin Prunea, reacție dură după Rangers – FCSB 4-0

FCSB a suferit joi seară prima înfrângere din Europa League, 0-4 cu Rangers. Aceasta a venit după ce roș-albaștrii reușiseră două victorii convingătoare în...

BNR lansează o monedă comemorativă din argint dedicată lui Constantin I. Parhon, la 150 de ani de la nașterea acestuia

Banca Națională a României (BNR) va introduce în circuitul numismatic, pe 28 octombrie, o monedă din argint pentru a marca 150 de ani de...

Optimizați igiena și eficiența cu produsele din hârtie de unică folosință

În orice mediu profesional sau casnic, menținerea unor standarde ridicate de igienă este esențială. Sanito.ro oferă o gamă variată de produse din hârtie care...
Ultima oră
Pe aceeași temă