31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Info grafic - Salariul mediu net în februarie

Info grafic – Salariul mediu net în februarie

În luna februarie 2011, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.414 lei, în scădere faţă de luna anterioară cu 10 lei (-0,7%), conform Institutului Naţional de Statistică.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (3.790 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (855 lei). În luna februarie 2011, nivelul salarial mediu net a crescut în sectorul economic, ca urmare a acordării a primelor ocazionale, majorărilor salariale, dar şi a realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari.

De asemenea, în unele activităţi din sectorul economic s-au plătit şi sume restante, aferente lunilor anterioare, când unităţile economice s-au confruntat cu dificultăţi financiare şi salariaţii au fost în concedii fără plată.

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi auxiliare intermedierilor financiare cu 30,4% şi în fabricarea produselor din tutun cu 27,6%.

Pe de altă parte, cele mai semnificative scăderi ale salariului mediu net, din sectorul economic, s-au înregistrat între 9% şi 13% în telecomunicaţii, activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii, alte activităţi extractive, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă