5 C
București
sâmbătă, 11 ianuarie 2025
AcasăAlegeri 2016"E.H.R. - Antreprenoriat pentru resurse umane"

„E.H.R. – Antreprenoriat pentru resurse umane”

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti în parteneriat cu Federaţia „Junior Chamber International” (JCI), D&D Research şi Asociaţia Naţională a Editorilor şi Autorilor de Teste Psihologice şi Educaţionale derulează proiectul finanţat prin fonduri structurale europene „E.H.R. – Antreprenoriat pentru resurse umane”. Proiectul urmăreşte să stimuleze creşterea numărului iniţiativelor în afaceri, precum şi a nivelului de cunoştinţe privind dezvoltarea unei afaceri şi gestionarea resurselor umane.

Participanţii în acest proiect vor beneficia de cursuri de formare a abilităţilor antreprenoriale şi manageriale în sistem combinat (faţă-în faţă şi e-learning), la capătul cărora vor putea lansa o afacere proprie, individuală sau în parteneriat. Cursurile se desfăşoară în două etape: workshop-uri de antreprenoriat (cunoştinţe de managementul afacerilor) şi cursuri de abilităţi manageriale (rolul testelor psihometrice în dezvoltarea resurselor umane), cu începere din luna iunie 2012. Cursurile se organizează în Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Braşov şi Constanţa. În cea de-a doua etapă cursurile de informare se vor referi la teste consacrate şi avizate de Colegiul Psihologilor.

Cursurile de abilităţi manageriale sunt certificate de către CNFPA (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor) şi de Colegiul Psihologilor, iar participanţii vor primi o subvenţie pentru frecventarea cursurilor faţă-în-faţă.

Pe parcurs, cursanţii vor fi asistaţi în elaborarea unui plan de afaceri pe baza unei idei proprii. Planurile vor fi evaluate de către specialişti şi vor fi acordate premii la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare: locul I 3.000 euro, locul II 2.000 euro, locul III 1.000 euro.

Condiţii de eligibilitate pentru cursuri

a. Pentru cursurile de antreprenoriat şi abilităţi manageriale se pot înscrie specialişti in resurse umane (specialisti, psihologi, consultanti, traineri, formatori, mediatori).

b. Pentru cursurile de abilităţi manageriale se pot înscrie şi manageri de orice nivel din IMM-uri, iar aceştia nu vor participa la competiţia de planuri de afaceri.

 

Condiţii de participare la competiţia planurilor de afaceri

La competiţia planurilor de afaceri participă doar specialiştii care au frecventat atât workshopurile de antreprenoriat cât şi cursurile de abilităţi manageriale. Pentru a intra în competiţie, cursanţii trebuie să elaboreze (cu asistenţă, în cadrul cursurilor) un plan de afaceri. Premiile se acordă doar în condiţiile înregistrării unei firme sau persoane fizice autorizate la Registrul Comerţului.

Tipurile de afacere care se pot iniţia

1. Persoană fizică autorizată. Participanţii în proiect pot înfiinţa persoane fizice autorizate cu obiect de activitate (conform codurilor CAEN) legat de specializarea pe care o au.

2. Firmă (de la asociat unic la maxim trei asociaţi). Participanţii în proiect pot înfiinţa firme cu orice obiect de activitate din codul CAEN.

Pentru realizarea înregistrării la Registrul Comerţului, cursanţii vor primi un ghid de orientare cu paşii care trebuie urmaţi şi asistenţă pentru completarea formularelor.

Informaţii suplimentare despre proiect şi modalitatea de înscriere pot fi găsite accesând site-ul www.ehr-antreprenoriat.ro. Specialiştii interesaţi să participe pot adresa întrebări la adresele de mail corespunzătoare pentru fiecare regiune:

Bucureşti ehrbucuresti@gmail.com
Brasov ehrcentru@gmail.com
Cluj ehrnordvest@gmail.com
Constanta ehrsudest@gmail.com
Craiova ehrsudvest@gmail.com
Iasi ehrnordest@gmail.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă