18.6 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Ce noutăţi apar în relaţia clienţilor cu băncile

Ce noutăţi apar în relaţia clienţilor cu băncile

Clientul va avea la dispoziţie cel puţin 15 zile pentru rambursarea creditului, în cazul în care banca decide denunţarea unilaterală a contractului care poate avea loc numai din motive temeinice, potrivit prevederilor noului Cod Civil, intrat în vigoare din octombrie. Măsura se va aplica numai pentru contractele încheiate după 1 octombrie, Codul Civil neputând fi aplicat retroactiv.

Executarea ipotecilor mobiliare poate fi pusă sub un serios semn al întrebării în condiţiile în care noul Cod Civil prevede că opoziţia la executare suspendă de drept procedura de vânzare până la soluţionarea definitivă a cauzei, consideră membrii Casei de avocatură Reff & Asociaţii.

Orice persoană care a notificat existenţa unui drept sau a unei pretenţii cu privire la un bun executat silit poate face opoziţie la executare, alături de debitor, alţi creditori ai debitorului şi proprietarul bunului, cum era până acum.

În ceea ce priveşte conturile bancare, noul Cod Civil prevede dreptul titularului de a dispune în mod liber de sumele din contul curent, fără altă condiţie decât notificarea prealabilă, în măsura în care aceasta a fost agreată contractual. În funcţie de interpretarea care se va da acestei prevederi, împrumutaţii ar putea să se prevaleze de aceasta pentru a justifica refuzul de respectare a condiţiilor prevăzute în contractul de credit referitoare la utilizarea sumelor puse la dispoziţie, sunt de părere cei de la Casa de avocatură Reff & Asociaţii, citaţi de HotNews.

Cele mai citite

Opririle în stația STB Muzeul Satului vor fi efectuate la trotuar, temporar

Cu ocazia organizării evenimentului „Predarea Torței Șahului”, astăzi, între orele 09:00 – 11:00, opririle autobuzelor liniilor 100, 203, 205, 331, 331B și 335 în...

Mesaj RO-ALERT în Prahova: Cod roșu de inundații miercuri noaptea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat, miercuri seara, creşterea capacităţii operaţionale pe fondul unui cod roşu de viituri emis de hidrologi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă