Tara in paragina

In vreme ce "cocoselul" Geoana si "ursul" Nastase isi exerseaza umorul scremut unul impotriva altuia pe tema aparitiilor fiecaruia la felurite televiziuni, in vreme ce Ion Iliescu iese din mutenia plina de ranchiuna la adresa partidului pe care ...

Share

Mihai Creanga 0 comentarii

29.07.2005 - 00:00
In vreme ce "cocoselul" Geoana si "ursul" Nastase isi exerseaza umorul scremut unul impotriva altuia pe tema aparitiilor fiecaruia la felurite televiziuni, in vreme ce Ion Iliescu iese din mutenia plina de ranchiuna la adresa partidului pe care l-a fondat, pentru a "intinde o punte de colaborare" cu liderii PSD care i-au urzit debarcarea, in tara s-au surpat multe punti si poduri, s-au rupt sosele si cai ferate, zeci de diguri au cedat, sute de gospodarii au fost luate de ape sau au fost acoperite de alunecarea pamanturilor de pe dealurile chelite, mii si mii de oameni isi infrunta soarta dupa ce au pierdut chiar si putinul pe care l-au avut si care le asigura / de bine, de rau, putin bine si mult rau Ð traiul de pe-o zi pe alta...
Pentru cei care, eventual, nu vad ce are... cu prefectura, trebuie spus pe sleau: Romania este una dintre cele mai rau administrate tari nu doar din Europa (careia ii apartine, la ora asta, doar geografic) ci din lume, exceptand, poate, unele spatii din Africa si din Asia fost-sovietica. Inundatiile din primavara si vara i-au dovedit vulnerabilitatea extrema, subrezenia accentuata a infrastructurii, precaritatea mijloacelor de aparare si reactia somnambulica a administratiei locale, regionale si centrale. Iar din 1990 incoace, partidul domnilor Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana - in avatarurile tot mai monstruoase ale initialului FSN Ð a guvernat tara vreme de mai bine de 10 ani din cei 15 trecuti de atunci. A guvernat-o? Nu. A pus-o pe butuci. Nici rapanul comunist n-a afectat-o atat de profund ca succesivele guvernari ale FSN-PDSR-PSD cu ocultele lor relatii "in teritoriu", pastrate si in buimaca paranteza a guvernarii CDR-PD-UDMR, si sub actuala guvernare. Ne facem iluzii Ð cei care si le mai fac! Ð ca "sistemul ticalosit" care a distrus Romania in beneficiul unei oligarhii nemiloase, peste masura de lacome, a primit vreo lovitura care sa-i afecteze reteaua de interese, cu otravite infiltrari transpartinice.
Ce surasuri ironice ar inflori acum pe chipurile magnatilor PSD cand vad cum liberalii si aliatii lor (ajunsi populari din fosti fesenisti) fac schimb de ghionturi, prinsi in jocuri ale copilariei intarziate a politicii.
In vremea asta, chipul Romaniei se urateste tot mai inspaimantator. Fiind ca PSD este inima Raului care macina tara. PSD trebuie distrus. Ar fi vorba multor strategi fara tinta Ð prioritatea zero.
Avem tinta. Si... 1, 2, 3!

Citește totul despre:

Comentarii