Sursa foto: Facebook

Zuckerman își încheie mandatul în România

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, luni, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

11.01.2021 - 19:08

Aurescu a transmis aprecierea părţii române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral, arată un comunicat MAE

Afost exprimată satisfacţia comună pentru cooperarea în domeniul apărării şi securităţii, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul Apărării între România şi Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează priorităţile strategice bilaterale şi asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităţilor şi nivelului de pregătire militară.

Ministrul român de externe a evocat importanța continuării cooperării bilaterale pentru obținerea de progrese concrete privind accederea României în programul Visa Waiver. 

Zuckerman a fost numit de președintele SUA, Donald Trump, și și-a preluat îndatoririle la 13 decembrie 2014. Cutuma americană este ca ambasadorii să își încheie mandatul odată cu președintele care i-a numit. Zuckerman

Astfel, după preluarea mandatului Joe Biden va desemna un alt ambasador la București. 

Comentarii