Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Ambasada SUA

Un transport cu 45 de tone de echipament medical de protecție a ajuns pe aeroportul Otopeni

Cel de-al treilea transport, de circa 45 de tone, de echipament medical de protecție destinat României a ajuns, miercuri, 8 aprilie, pe aeroportul Otopeni.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2020 - 11:11

Potrivit Ministerului Apărării Naționale al României, transportul a venit tot din Coreea de Sud și include 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Costul transportului pe calea aerului a fost suportat de Statele Unite. Avionul folosit face parte din escadrila SAC (Capabilitatea de transport aerian strategic), cu baza în Ungaria.

"Suntem mândri că am putut oferi asistenţă Guvernului României pentru transportarea resurselor extrem de necesare din Coreea de Sud în România. Doresc să mulţumesc echipei SAC (Capabilitatea de transport aerian strategic) pentru asumarea acestei misiuni importante. Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România nu a fost niciodată mai puternic şi aduce beneficii popoarelor noastre în numeroase domenii. Vom continua să consolidăm şi să extindem parteneriatul nostru nu doar în timpul acestei crize, ci şi reconstruindu-ne economiile", a declarat ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, potrivit Ambasadei Statelor Unite la București.

Comentarii