6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn ofițer cu funcție de conducere de la ISU cere să iasă...

Un ofițer cu funcție de conducere de la ISU cere să iasă la pensie ca să scape de anchetă

Un ofițer cu funcție de conducere de la ISU Constanța a făcut cerere să iasă la pensie, iar cererea i-a fost aprobată de comandantul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), generalul Paul Iamandi.

Anunțul în acest sens a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în dimineața zilei de luni, 22 februarie 2021. Ministrul nu a indicat numele ofițerului care iese la pensie, dar a precizat că este vorba de ofițerul “cu atribuții de logistică” (de înzestrare) de la ISU “Dobrogea”, al județului Constanța.

În incendiul de acum două săptămâni a murit o femeie de 56 de ani, care a căzut de pe balcon – ea refugiindu-se acolo ca să scape de flăcări. Pompierii au trimis o mașină cu scară – singura disponibilă în orașul Constanța – dar autospeciala a ajuns la locul incendiului după ce femeia căzuse de la balcon, astfel că ea n-a mai putut fi salvată.

Conducerea ISU Constanța este acum acuzată că, deși avea o autoscară defectă de peste un an de zile, nu a cerut să i se aloce fonduri pentru a fi reparată. Această autoscară, dacă ar fi fost funcțională, putea ajunge mult mai repede la locul incendiului, iar femeia de pe balcon ar fi putut fi salvată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă