Foto: Arhivă

Un ofițer cu funcție de conducere de la ISU cere să iasă la pensie ca să scape de anchetă

Un ofițer cu funcție de conducere de la ISU Constanța a făcut cerere să iasă la pensie, iar cererea i-a fost aprobată de comandantul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2021 - 10:12

Un ofițer cu funcție de conducere de la ISU Constanța a făcut cerere să iasă la pensie, iar cererea i-a fost aprobată de comandantul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), generalul Paul Iamandi.

Anunțul în acest sens a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în dimineața zilei de luni, 22 februarie 2021. Ministrul nu a indicat numele ofițerului care iese la pensie, dar a precizat că este vorba de ofițerul "cu atribuții de logistică" (de înzestrare) de la ISU "Dobrogea", al județului Constanța.

În incendiul de acum două săptămâni a murit o femeie de 56 de ani, care a căzut de pe balcon - ea refugiindu-se acolo ca să scape de flăcări. Pompierii au trimis o mașină cu scară - singura disponibilă în orașul Constanța - dar autospeciala a ajuns la locul incendiului după ce femeia căzuse de la balcon, astfel că ea n-a mai putut fi salvată.

Conducerea ISU Constanța este acum acuzată că, deși avea o autoscară defectă de peste un an de zile, nu a cerut să i se aloce fonduri pentru a fi reparată. Această autoscară, dacă ar fi fost funcțională, putea ajunge mult mai repede la locul incendiului, iar femeia de pe balcon ar fi putut fi salvată.

Comentarii