14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTurcan: Au fost prelungite măsurile active aplicate anul trecut în HoReCa

Turcan: Au fost prelungite măsurile active aplicate anul trecut în HoReCa

Pentru a sprijini în continuare angajaţii şi angajatorii din sectoarele cele mai vulnerabile, ministrul a menţionat că s-a decis prelungirea măsurilor active aplicate anul trecut. Astfel, timpul redus de lucru se va aplica pe toată perioada stării de alertă şi pe o perioadă de până la 3 luni după. Până în decembrie anul trecut, de această măsură au beneficiat peste 11.000 de angajaţi doar din sectorul HoReCa şi au fost plătite 10,4 milioane de lei.

De asemenea, şomajul tehnic va fi acordat pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de 30 iunie 2021. Pentru această măsură au fost achitate până acum 4,22 miliarde de lei pentru 1,2 milioane de beneficiari.

Statul va suporta 50% din salariul angajatului (nu mai mult de 2.500 lei) pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane peste 50 de ani sau tineri între 16 şi 29 de ani.

„În aceste două categorii avem deja peste 8.600 de beneficiari şi peste 253 de milioane de lei plăţi efectuate, iar măsura se va aplica până la 1 septembrie 2021″, a notat Turcan.

Altă măsură se referă la 35% din remuneraţia cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, măsură aplicabilă până la 30 iunie 2021, şi 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi pentru sezonieri.

Până acum, au beneficiat de această măsură 13.500 de sezonieri, iar plăţile efectuate se ridică la 11,1 milioane de lei. Măsura a fost prelungită până la 30 iunie 2021.

De asemenea, vor fi acordate zile libere plătite pentru părinţi şi pe perioada cursurilor online până la finalizarea cursurilor anului şcolar 2020-2021. De această prevedere au beneficiat în trecut peste 115.000 de părinţi. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă