Tomac: „Sunt cele mai importante alegeri de când s-a creat Uniunea Europeană”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru că îşi doreşte ca România să fie mult mai puternică şi mai vizibilă în Parlamentul European.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2019 - 12:37

„Îmi doresc foarte mult ca, începând de mâine, România să fie mult mai puternică, mult mai vizibilă în Parlamentul European şi pentru acest lucru am dat votul meu. Trebuie să apărăm identitatea europeană, o identitate creştină, pentru că, dincolo de provocări şi de încercări, este esenţial pentru noi, românii, să luptăm pentru mai multă integrare şi pentru unitatea proiectului european", a afirmat Tomac, care a votat la Colegiul Naţional "Sfântul Sava".

Preşedintele PMP consideră că este important pentru români să dea un semnal de apartenenţă la identitatea europeană.

"Sunt cele mai importante alegeri de când s-a creat Uniunea Europeană şi cred că este important pentru noi, românii, să dăm acest semnal de apartenenţă puternică la identitatea europeană, pentru că de viitorul Parlament European depind foarte multe, implicit în ceea ce ne priveşte pe noi. Şi cred că România aproape a lipsit cu desăvârşire în ultimii 12 ani din Parlamentul European, pentru că nu s-a auzit nimic semnificativ pentru noi", a susţinut Tomac.

În ceea ce priveşte referendumul, el a arătat că este un test legat de valorile Uniunii Europene.

"Am votat şi pentru referendumul convocat de preşedinte, pentru că eu cred că, astăzi, pentru noi, românii, referendumul reprezintă un test. Un test prin care demonstrăm ce înseamnă să apărăm valori fundamentale care stau la baza Uniunii Europene. În Tratatul de funcţionare al Uniunii scrie clar: 'Uniunea s-a creat pentru a apăra pacea, democraţia, libertatea şi statul de drept'. Astăzi trebuie să ne reafirmăm ataşamentul faţă de una dintre aceste valori care stau la baza Uniuni Europene. Deci, îi îndemn şi eu pe români să vină cu încredere la vot", a mai spus preşedintele PMP.

Comentarii